Shantala

'Je bent goed zoals je bent': dat is het uitgangspunt van de Shantala (Speciale Zorg).

Shantala

Het is fijn om te merken dat je geaccepteerd wordt. En om contact te hebben met andere mensen. Bij Shantala staat ‘respectvol aanraken’ centraal. Het houdt in dat je zo behandeld en aangeraakt wordt, zoals jij dat prettig vindt.

Shantala is een bepaalde manier van aanraken. Ritme, herhaling, structuur, rust en aandacht staan hierbij centraal. Shantala kan gebruikt worden wanneer je hulp krijgt bij het aankleden of bij het wassen. Maar een ontspannen behandeling (aanraking) is ook mogelijk. Door shantala krijg je een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Is Shantala iets voor jou?

Wat kan de specialist voor jou doen?

Heb je soms moeite om prikkels te verwerken? Vind je het lastig om aangeraakt te worden? Voel je je onrustig, gespannen of onprettig in je lichaam? Dit zijn voorbeelden van situaties waarin Shantala iets voor jou zou kunnen zijn.

Shantala

Een goed leven in actie

De verhalen van onze cliënten

Shantala maakt mijn hoofd leeg en daardoor word ik rustig

“Als ik Shantala krijg, dan is mijn hoofd daarna eindelijk even leeg. Mijn lichaam voelt rustig en ik word die dag niet meer zo snel boos op anderen.”

Hoe maak je een afspraak?

Praat erover met je (persoonlijk) begeleider. Veel begeleiders op de woningen en activiteitencentra weten hoe ze Shantala kunnen geven. Je kunt ook samen met je persoonlijk begeleider een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Samen kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen.