Is EMDR iets voor jou?

Wat kan de therapeut voor jou doen?

Heb je vroeger iets heel naars meegemaakt? Zoals pesten, mishandeling, een brand of ongeluk, een ruzie of sterfgeval? En heb je daar nu last van? Dan kan EMDR jou misschien helpen. Ook als je niet kunt praten, is EMDR een goede therapie.

Zo gaat EMDR therapie

Wil je meer weten? In het artikel onderaan deze pagina lees je het voorbeeld van Marleen. Je kunt ook op de website www.emdr.nl. Daar staan ook filmpjes op. En natuurlijk mag je ons ook altijd bellen of mailen. Of je begeleider vragen om meer informatie.

Een effectieve behandelmethode

Eye Movement Desensitisation | Reprocessing Therapy (EMDR)

Het komt best vaak voor dat onze cliënten last hebben van emotionele, lichamelijke of gedragsproblemen die samen lijken te hangen met nare (traumatische) gebeurtenissen uit het verleden. Het kan daarbij gaan om ingrijpende gebeurtenissen zoals een ongeluk, een brand of een aanranding maar ook om langduriger ervaringen zoals pesten of spanningen in het gezin. Wetenschappers denken dat deze klachten ontstaan als herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen niet goed zijn opgeslagen in het geheugen. Als de herinneringen beter zijn opgeslagen zullen de problemen verminderen of verdwijnen. Hiervoor is een effectieve behandelmethode ontwikkeld.

Een goed leven in actie

De verhalen van onze cliënten

Bel met ons: 088 35 20 100