"Alles is even leuk!"

Interview met Karin en Henriëtte, AC Rietveld

Karin en Henriëtte zijn deze zomer creatief bezig in Activiteitencentrum Rietveld in Sleeuwijk. Normaal gesproken zijn ze in de keukengroep druk aan het koken en bakken, maar door corona zijn er even geen bezoekers en klanten die langskomen voor een kopje koffie. Maar ook in de creatieve deco-groep hebben ze het allebei goed naar hun zin! 

Henriëtte maakt kunstwerken met kleine steentjes. "Dat heet Diamond Painting. Maar soms ga ik ook breien, of sorteer ik elastiekjes om te loomen. Dat vind ik eigenlijk het leukste: armbandjes knopen met de loom-elastiekjes. ”Karin houdt het meest van breien. “We breien sjaals. Maar soms ook wel mutsen en tassen. Ik maak ook schilderijen met ecolineverf.” Wat ze het leukst vinden om te doen? “Eigenlijk is alles even leuk!” De creatieve werkstukken van Karin, Henriëtte en de andere cliënten worden verkocht in de winkel van activiteitencentrum Rietveld. “Ik ben altijd heel trots als iemand mijn sjaal of schilderij mooi vindt en het koopt”, vertelt Karin. 

Lol in de keuken

Karin en Henriëtte werken graag in de keukengroep en het serviceteam. Met het serviceteam zorgen ze ervoor dat de was wordt opgevouwen, dat er koffie en thee is en dat de tafels voor de gasten klaarstaan. Met de keukengroep maken ze allerlei lekkere dingen, vertelt Henriëtte. “We bakken taart en koekjes, maar we maken ook hele maaltijden. En van vers fruit maken we jam. Die verkopen we dan weer in de winkel. We hebben altijd veel lol in de keuken. Onze begeleider Hanneke wil altijd de snoepjes opeten die eigenlijk in de koekjes moeten, maar dat mag natuurlijk niet. Dat is heel grappig!”

Altijd zin om te gaan

Henriëtte komt al 22 jaar naar activiteitencentrum Rietveld. Heeft ze soms wel eens een keer geen zin om te gaan? “Nee, nooit! Ik heb altijd zin,” roept ze vrolijk uit. “We doen altijd leuke dingen en je mag zelf weten wat je gaat doen. Maar waar je aan begint, dat moet je natuurlijk wel afmaken. Het is heel gezellig in de groep. En ook de begeleiders van SOVAK zijn heel goed. Soms houden we elkaar voor de gek. We hebben altijd heel veel plezier samen.”

Mooier dan vroeger

Activiteitencentrum Rietveld is nog niet zo lang geleden helemaal vernieuwd. Karin is heel blij met het resultaat. “Het is echt heel mooi geworden, veel mooier dan vroeger. En iedereen heeft nu een eigen ingang, dat is wel handig. Normaal gesproken ga ik naar dagbesteding bij Vlechtwerk in Werkendam. Daar snijd ik bijvoorbeeld fruit voor de kinderen van de kinderopvang en werk ik in de keukengroep. Maar door corona, ga ik nu 4 halve dagen per week naar het Rietveld.” 

Werken bij de bank

Ook Henriëtte is nu vaker bij Rietveld te vinden. “Ik werk ook nog bij de bank. Daar geef ik de klanten koffie en zorg ik dat het geld goed in de rollen gaat. Nu kan dat even niet en ben ik vaker hier. Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn, maar ik mis de bank ook wel een beetje. Hopelijk kan ik snel terug. Maar dan blijf ik hier nog wel komen, hoor. Want het is altijd gezellig.”

Op de foto: Henriëtte en Hanneke

Ook meedoen?

Meld je aan voor AC Rietveld in Sleeuwijk!

Zoek je leuke dagbesteding in Sleeuwijk en heb je een verstandelijke beperking? Dan is Activiteitencentrum Rietveld misschien wat voor jou! Neem contact op met SOVAK. De medewerkers van afdeling Cliëntservice zitten klaar om alle vragen te beantwoorden en samen met jou of je begeleiders te zoeken naar de ideale vorm van dagbesteding. 

Bel met ons: 088 35 20 100