Zonnige opening SOVAK locatie Eikenlaan Sleeuwijk

Het was een prachtige dag en iedereen heeft er enorm van genoten

Op zaterdag 13 mei is de nieuwe SOVAK locatie aan de Eikenlaan in Sleeuwijk feestelijk geopend. Om 10.00 uur stipt marcheerden de leden van Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk de Eikenlaan in om zo de officiële opening af te trappen. Na een korte speech van Marie-Louise van der Kruis, voorzitter Raad van Bestuur van SOVAK knipten de bewoners Sander, Edward en Wim onder toeziend oog van wethouder Wendy van Ooijen het rode lint door.

Na een bouwperiode van een jaar, waarin de bewoners tijdelijk op een andere locatie hebben gewoond, is de nieuwbouwlocatie vlak voor kerst in 2022 in gebruik genomen. Voor cliënten van SOVAK zijn er 12 appartementen en 14 studio’s gerealiseerd met ieder een eigen keuken en badkamer. Het complex heeft daarnaast een aantal gezamenlijke ruimten zoals leefkeukens, terrassen en een tuin voor ontmoeting en begeleiding.

Om de bewoners eerst te laten wennen aan hun nieuwe woonomgeving is ervoor gekozen om de officiële opening een aantal maanden later te organiseren. Ook is de kans op mooi weer groter in mei dan in december of januari. En juist dat zonnige weer was zaterdag de grootste kers op de taart! “We hadden geen betere dag kunnen kiezen voor de opening van deze prachtige locatie”, aldus Marie-Louise van der Kruis in haar openingsspeech. Geert Kanters van projectbureau Qwinq is ook blij met het eindresultaat. “Wij zijn trots dat we voor SOVAK en met een sterk bouwteam en diverse partners dit prachtige project tot een succes hebben mogen brengen!”

De belangstelling voor de officiële opening en de aansluitende open dag op de Eikenlaan én de naastgelegen Tuinderij was enorm. In groten getale kwamen familie, medewerkers en dorpsgenoten een kijkje nemen op de woonlocatie en de dagbesteding. Trots gaven onder andere bewoners Gerrit en Mo een rondleiding in hun eigen appartement of studio. Zo kregen de bezoekers een goede indruk van de mooie nieuwe woonruimtes. “In het begin was het wel eventjes wennen, maar nu woon ik hier met heel veel plezier”, zegt Gerrit. De collega's van de lunchroom waar Mo werkt, kwamen ook een kijkje nemen in zijn appartement en waren erg onder indruk. “Ik zit hier helemaal op mijn plek”, zegt Mo trots.

Ook de Tuinderij kon rekenen op veel bezoekers. De door de deelnemers van de dagbesteding gemaakte plantenbakken en bloemhangers vlogen als warme broodjes over de toonbank. Er stonden kraampjes van het nabijgelegen Atelier en dagbesteding ‘t Rietveld met fraaie zelfgemaakte (moederdag) presentjes. Op het naastgelegen grasveld was een springkussen en werden fris en frietjes verkocht. Bewoner van de Eikenlaan Marco, beter bekend als DJ Marco, zorgde de hele dag voor gezellige achtergrondmuziek.

Het organisatiecomité, bestaande uit medewerkers Arna, Naomi en Monique, kijkt tevreden terug op een geslaagde opening. “Het was een prachtige dag met heel veel bezoekers en belangstellenden, iedereen heeft er enorm van genoten".

Activiteitencentrum De Tuinderij, Eikenlaan 9, Sleeuwijk is dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur.

 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100