SOVAK start met Life Wise

Nieuwe methode voor LVB doelgroep

Binnen SOVAK zijn we gestart met de implementatie van het LVB-zorgprogramma met de methode Life Wise. Een methodisch kader voor het werken met mensen met een licht verstandelijke beperking.

De scholingen voor deze nieuwe methode starten in mei en juni. De eerste cursusdag is bestemd voor de medewerkers die de teams gaan ondersteunen bij het werken met Life Wise. Dit zijn de kwaliteitsbevorderaars, managers zorg, casemanagers, afdeling Cliëntadvies, coördinerend begeleiders en gedragskundigen. Aansluitend zullen de betrokken teams getraind worden. De teams starten met de training Life Wise, of met de casusgerichte thema's Life Wise in het teamoverleg of met de basiscursus LVB.  

Voor meer informatie over Life Wise: www.lifewiselvb.nl

Over de zorgprogramma’s  

SOVAK heeft 5 zorgprogramma’s ontwikkeld:  

  • EMB/EVB (mensen met een ernstig meervoudige/verstandelijke beperking)    
  • MVB (mensen met een matig verstandelijke beperking)  
  • LVB (mensen met een licht verstandelijke beperking)   
  • ASS (mensen met een stoornis in het autisme spectrum)​  
  • Ouder wordend   

In de uitwerking van de zorgprogramma’s kiezen we voor een praktische benadering. We willen dat ze richtinggevend zijn en handvatten bieden voor onze professionals in zorg en behandeling. Anderzijds maakt het op deze manier beschrijven van de zorgprogramma’s voor onze cliënten en hun vertegenwoordigers en voor andere belanghebbenden concreet zichtbaar hoe SOVAK de zorg en behandeling, vanuit haar missie, visie en kernwaarden aan specifieke cliëntengroepen vorm en inhoud geeft.   

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100