Scholingsdag Consortium Ervaringsdeskundigheid bij SOVAK

Ervaringsdeskundigen en hun coaches wisselen hun ervaringen uit

5 April is de landelijke dag van de Ervaringsdeskundige. Een mooie dag voor de jaarlijkse scholingsdag van het Consortium Ervaringsdeskundigheid dit jaar georganiseerd door SOVAK en Amarant in Terheijden.

Het Thema was 'Ook online deskundig!' 

Tijdens de verschillende workshops konden ervaringsdeskundigen en hun coaches ervaringen uitwisselen en discussiëren hoe je sociale media kunt inzetten bij je werk als ervaringsdeskundige. Hoe je dat doet, tips op het gebied van veiligheid en een discussie over wel of geen gedragscode voor ervaringsdeskundigen op sociale media, kwamen aan bod.
Bij fotograaf Wim konden de ervaringsdeskundigen een professionele profielfoto laten maken en cartoonist Wouter gaf een getekende impressie van de dag.
​​​​​​
Een aantal ervaringsdeskundigen hadden een Teams gesprek met Theo van Uum, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Onderwerp van het gesprek was het gebruik van openbaar vervoer tijdens hun werk als ervaringsdeskundige. Het resultaat is een uitnodiging bij het ministerie van VWS voor een vervolggesprek. 

Het was een dag vol ontmoetingen en inspiratie!

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100