SOVAK start in oktober 2022 met ABCDate

Vanaf 4 oktober kunnen cliënten van SOVAK nieuwe mensen ontmoeten via ABCDate. 

Wat is ABCDate?

ABCDate is een veilige, landelijke website en app voor mensen met een licht verstandelijke beperking die 18 jaar of ouder zijn en die op zoek zijn naar vriendschap, een maatje of een relatie. ABCDate is alleen te gebruiken door cliënten van zorgorganisaties die bij ABCDate zijn aangesloten. Op www.abcdate.nl/zorgkaart/ vind je de organisaties die aangesloten zijn. SOVAK is vanaf 4 oktober 2022 ook aangesloten bij ABCDate.

Op ABCDate kun je, samen met je begeleider, een profiel maken en profielen van andere deelnemers bekijken. Je kunt chatten, een bericht plaatsen op het digitale prikbord en je inschrijven voor een ABCDate avond. Tijdens zo’n avond kun je andere mensen ontmoeten en beter leren kennen.

Duidelijke website

De website en app zijn makkelijk in gebruik. Zo kun je zo zelfstandig mogelijk contact maken met anderen. Heb je hulp nodig? Dan kan de helpdesk jou helpen. Bijvoorbeeld als iets niet lukt of als je een vraag hebt. Daarnaast legt Steffie op https://abcdate.nl/ uit hoe de website werkt.

Veilig

De Helpdesk helpt je ook als er iets op ABCDate gebeurt wat je niet fijn vindt. De website is daarom heel veilig! En je kunt niet zomaar op ABCDate komen. Je moet namelijk aangemeld worden door je persoonlijk begeleider. Ook dat is vanwege de veiligheid. 

Meedoen? 

Wil jij ook meedoen en op zoek gaan naar nieuwe mensen? Bespreek met je persoonlijk begeleider of ABCDate geschikt is voor jou. Zo ja, dan kan je persoonlijk begeleider jou aanmelden. ABCDate is gratis voor cliënten van SOVAK.
 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100