Cliënten verhuizen naar nieuwe woningen aan het Ravensnest in Terheijden

Wat zijn we trots op de eerste twee woningen in een reeks nieuwbouwprojecten bij SOVAK.
Helaas geen spectaculaire en feestelijke opening in verband met corona. Maar de eerste foto's spreken voor zich!

Deze week verhuisden 28 cliënten naar hun nieuwe woning aan het Ravensnest 1 en 3 in Terheijden. De nieuwbouw is bestemd voor cliënten met een matige en ernstige verstandelijke beperking met behoefte aan intensieve begeleiding.

Fijn wonen

De twee woningen zijn verdeeld in 4 woongroepen voor ieder 7 cliënten. Iedere cliënt heeft een studio met een eigen badkamer en toilet. De studio's zijn geschikt voor rolstoelgebruik.
De woningen zijn sfeervol en licht ingericht en er zijn warme kleuren gebruikt. Cliënten kunnen zich terugtrekken in hun studio als zij daar behoefte aan hebben maar zij kunnen er ook voor kiezen met huisgenoten te eten of samen naar tv te kijken in de woonkamer.
Tussen de woningen is een ruime en beschutte belevingstuin met wandel/fietspaden en voelwanden waar cliënten heerlijk kunnen wandelen, skelteren en trampoline springen. De meeste studio's hebben een privéterrasje met uitzicht op de gezamenlijke tuin.
Cliënten krijgen niet alleen een mooi nieuw huis maar een plek waar ze zich veilig en fijn voelen.

Begin 2021 gaan we van start met de bouw van nog eens 12 appartementen op hetzelfde terrein in Terheijden. Eind 2021 wordt de oplevering verwacht.

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?