Kindergroepen beleven een mooie zomer dankzij Café Doetertoe

Café Doetertoe is in het leven geroepen om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten. Een schot in de roos zo blijkt, want iedere zondag is het een drukte van jewelste in Terheijden.

Begeleider Maggie, een van de initiatiefneemsters van café Doetertoe: "Het is echt een uitje voor heel veel mensen. Iets waar naar uitgekeken wordt. Dat is fijn om te zien!" Wat ook opviel was dat Doetertoe wat minder goed aansluit bij de wensen van kinderen en jongeren die bij SOVAK wonen.

Maggie: "Die jonge gasten willen vooral iets doen, ergens naartoe. Dus geen café, maar naar het pretpark, de dierentuin en een paar dagen kamperen. Vanuit Doetertoe hebben we dit deze zomer kunnen sponsoren. Zo kunnen we met Doetertoe toch voor iedereen iets betekenen, daar zijn wij heel trots op!"

Enkele reacties van de kinderen

"Ik vond het een leuke vakantie. Ik vond het vooral leuk dat we naar Bobbejaanland zijn geweest en dat we naar de camping zijn gegaan. Ik had daar mijn eigen boomhut om in te slapen! Dat zou ik wel vaker willen."
-Jersey

"Ik heb een leuke zomer vakantie gehad, omdat we op kampeervakantie zijn geweest. We hebben hier veel gezwommen en zijn naar de disco geweest, dat vond ik erg leuk. Ook de kermis vond ik leuk, ik heb hier veel moeten lachen."
-Romy

"Ik heb een leuke zomer gehad. Het was erg warm. In de dierentuin zijn we met de boot geweest, dat was super leuk."
- Brahim

"Zwemmen vond ik leuk deze zomer. En ik vond het heel erg leuk om naar de dierentuin te gaan. Ik vond het daar het allerleukste dat er aapjes los liepen, ik had mijn eigen apenknuffel ook mee genomen!"
-Rikie

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?