Meest gestelde vragen & antwoorden

over werken bij SOVAK

Kan ik bij SOVAK terecht voor een BOL stage?

Ja, dat kan zeker. Meer informatie en de contactgegevens van onze praktijkbegeleiders vind je op deze pagina.

Kan ik bij SOVAK een BBL-traject volgen?

Absoluut! We werven elk jaar nieuwe BBL-ers die in september kunnen starten. Houd hiervoor onze website / Facebookpagina / BrabantZorg goed in de gaten, want daar maken we de aankondiging. Meer over BBL kun je lezen op deze pagina.

Hoe vaak en wanneer kunnen BBL-ers starten?

Eén keer per jaar, in september, start een nieuwe groep BBL-ers. Rond maart/april hebben we hiervoor een selectiedag.

Welke opleidingen kan ik in de BBL-variant volgen?

Dat is mogelijk vanuit de Combi-opleiding verzorgende IG/MMZ3

Welke opleiding heb ik nodig om binnen de gehandicaptenzorg te werken?

Je hebt een van de volgende opleidingen nodig: SPH / MDW / MMZ4 / MMZ3 / Verpleegkunde / Verzorgende IG / Combi-opleiding verzorgende IG + MMZ3. Allemaal met de richting gehandicaptenzorg.

Waar moet ik zijn als ik wil solliciteren?

Als we vacatures hebben, kun je die via deze pagina vinden. Bij elke vacature kun je lezen bij wie je informatie kunt opvragen en hoe je kunt solliciteren.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Dat kan. Graag zelfs. Je kunt je motivatie en CV mailen naar personeel@sovak.nl. De bijlagen graag in Word of PDF meesturen.

Kan ik een seintje krijgen als jullie een vacature hebben?

Wil je op de hoogte gehouden worden van openstaande vacatures, dan kun je op www.brabantzorg.net een alert aanmaken om bericht te ontvangen wanneer wij een vacature hebben die aan jouw criteria voldoet.

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg wanneer ik op een vacature heb gesolliciteerd?

Je ontvangt sowieso binnen een paar werkdagen een bevestiging dat wij je motivatiebrief en cv hebben ontvangen. We streven ernaar om uiterlijk 2 weken na sluitingsdatum van de vacature je iets te kunnen laten weten.

Welke cursussen kan ik intern allemaal volgen?

SOVAK heeft een groot scholingsaanbod. Dit is zowel gericht op de diverse cliëntdoelgroepen die we hebben, als op specialisaties. We investeren in onze medewerkers: en bieden volop mogelijkheden voor scholing op maat. Zo blijven we onszelf ontwikkelen als medewerkers, als teams maar ook als mens.

Jullie hebben een Flexpool zie ik. Hoe werkt dat?

Wij hebben inderdaad een Flexpool. Dat kun je een beetje zien als een intern uitzendbureau. Diensten die niet kunnen worden ingevuld op een locatie, worden uitgezet bij de Flexpool. Het gaat met name om assistent begeleiders (niveau 3). Werken bij onze Flexpool is een leuke manier om je ervaring te vergroten, en je kennis te delen op verschillende locaties. Op deze pagina kun je meer lezen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

Staat je vraag er niet bij? Dan kun je ons bellen of mailen. We helpen je graag verder.