Zeggelaan 118

Terheijden

Algemene informatie

Zeggelaan 118 in Terheijden is een geschakelde twee-onder-éénkapwoning met Zeggelaan 116, bestaande uit twee etages en een grote tuin. Woonkamer, keuken, badkamer en tuin worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning heeft geen lift, maar is wel rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn enkele specifieke rust- of ontspanningsruimtes aanwezig. Er is een centrale nachtdienst en ook is er 's nachts een begeleider aanwezig.

In welke omgeving ligt de woning?

De woning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er?

De groepswoning biedt plaats aan zeven cliënten. Deze volwassenen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en behoefte aan ondersteuning in het structureren van de dag. Daarnaast hebben ze ondersteuning nodig bij hun persoonlijke verzorging. Ook gedrags- en hechtingsproblematiek komen voor als gevolg van een stoornis in het autismespectrum en/of andere aanverwante stoornissen. De communicatie wordt zo nodig ondersteund door pictogrammen en verwijzers. Cliënten bezoeken overdag een activiteitencentrum of krijgen activiteiten aangeboden binnen de woning.

Hoe begeleiden we jou?

Hoe begeleiden we jou?
Heb jij autisme? Dan kan de wereld vreemd voor je zijn. Het lijkt alsof deze in aparte stukken uiteen valt, stukken die niets met elkaar te maken hebben. Wat andere mensen doen en wat ze tegen je zeggen kan soms onbegrijpelijk zijn. Dat maakt dat je je onveilig voelt. Je hebt allerlei ‘regels & vaste gewoontes’ nodig om je wél veilig te voelen.
Zo begeleiden we jou. We proberen naar de wereld te kijken zoals jij dat ook doet. We onderzoeken wat jou onrust en chaos geeft. En hoe we je kunnen helpen om daar rust in te krijgen. Samen met jou bedenken we goede regels en gewoontes. We maken afspraken over hoe we met jou communiceren. Dit helpt jou in je ontwikkeling. Je voelt je vrij en kunt genieten.

Interesse in deze woning?

Rolstoeltoegankelijke woning met grote tuin
Rust- of ontspanningsruimtes in huis
Je veilig voelen door goede regels
Rust om de wereld te begrijpen
(Para)medisch behandelcentrum met binnenbad op loopafstand
Activiteitencentrum met gevarieerd aanbod om de hoek

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.