Spieringen 27

Wijk en Aalburg

Algemene informatie

Spieringen 27 in Wijk en Aalburg is van oorsprong een gezinsvervangend tehuis. Het pand is gezellig ingericht, maar gedateerd. Nieuwbouw op een andere locatie in het dorp is voorzien. De woning is verdeeld in drie verschillende leefgroepen, die gescheiden van elkaar leven. Per vleugel worden de woonkamer, keuken en badkamer gedeeld met medebewoners. Iedere cliënt beschikt over een eigen slaapkamer. De woning heeft een stoellift en de begane grond is rolstoeltoegankelijk. Er is een slaapdienst aanwezig.

In welke omgeving ligt de woning?

De groepswoning ligt in een woonwijk, midden in het dorp. Winkels, kerk en openbaar vervoer bevinden zich in de directe omgeving.

Wie wonen er?

De groepswoning biedt plaats aan zestien cliënten, zowel mannen als vrouwen. In de woning leven drie groepen gescheiden van elkaar. In de ene groep leven ouder wordende cliënten, die steeds meer persoonlijke verzorging nodig hebben. Cliënten bezoeken overdag een ouderensoos in het activiteitencentrum of zijn thuis. In de andere groepen leven volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Cliënten werken overdag in een activiteitencentrum of een sociale werkplaats.

Hoe begeleiden we jou?

Je wilt graag zelfstandig zijn en zelf beslissen over je eigen leven. Maar soms zit het wel eens tegen. Of er gebeurt te veel tegelijk. Je weet niet goed wat je dan moet doen. Dat maakt je onzeker. Je vindt het fijn als er dan iemand in de buurt is, die je weer op weg helpt. Zo begeleiden we jou. Wij helpen jou door samen te praten over wat je moeilijk vindt. We zoeken met jou naar goede oplossingen, stap voor stap. Jouw leven, jouw beslissingen. Wij zijn er als je ons nodig hebt.
Ouder worden betekent dat er van alles verandert. Je kunt niet meer alles wat je vroeger kon, of minder snel. Zo begeleiden we jou. We hebben aandacht voor deze veranderingen in je leven en voor de gevolgen hiervan. We volgen jouw tempo en mogelijkheden. We zijn er voor jou.

Interesse in deze woning?

Eigen unieke slaapkamer
Huiselijke, gezellige sfeer
Dagelijks vers bereide maaltijden
Ondersteuning als je ons nodig hebt
Leven in een tempo dat bij je past
Centrale ligging met veel faciliteiten in de buurt

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.