Ravensnest 5a

Terheijden

Algemene informatie

Ravensnest 5a in Terheijden is een prikkelarme woning, die deel uitmaakt van vier geschakelde wooneenheden met een functioneel ingerichte tuin. Woonkamer, keuken, badkamer en snoezelruimte worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning is rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid en een oproepbare wakkere nachtdienst.

In welke omgeving ligt de woning?

De woning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden, grenzend aan een royale groenvoorziening. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er?

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten. Deze volwassenen hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking, een vorm van autisme of een verwante contactstoornis. Zij hebben behoefte aan weinig tot volledige hulp bij hun persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen onduidelijke situaties leiden tot angst- en paniekreacties. De communicatie is zowel visueel als verbaal en wordt zonodig ondersteund door pictogrammen. Cliënten gaan overdag naar een nabijgelegen activiteitencentrum.

Hoe begeleiden we jou?

Heb je een ernstige verstandelijke beperking? Dan is het soms moeilijk om te begrijpen wat er in en om je heen gebeurt. En soms is het moeilijk om aan anderen duidelijk te maken wat je voelt. Het geeft je een veilig gevoel als er anderen in de buurt zijn. Zo begeleiden we jou. Wij zijn in de buurt, we zijn er voor jou. We kijken goed naar je en leren je goed kennen. Zo weten we precies wanneer het goed met je gaat en je gewoon lekker je eigen gang gaat. We zien het ook als het een keer wat minder gaat: dan helpen we je. We bieden een veilige en warme omgeving waarin jij jezelf kunt zijn.

Interesse in deze woning?

Prikkelarme, rolstoeltoegankelijke woning en tuin
Wij zien jou en geven je een stem
Jezelf zijn in een veilige omgeving
Activiteitencentra met gevarieerd aanbod om de hoek
(Para)medisch behandelcentrum met binnenbad op loopafstand
Boerderij, winkels en openbaar vervoer om de hoek

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.