Koningsveld 9b

Terheijden

Algemene informatie

Koningsveld 9b in Terheijden is samen met Koningsveld 9a een doorgebroken twee-onder-één-kapwoning, waarin twee groepen gescheiden van elkaar leven. De afgeschermde, grote tuin wordt gedeeld. Koningsveld 9b heeft drie etages. Woonkamer, keuken en badkamers worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Er is een prikkelarme ruimte die ook voor cliënten van het buurhuis als rustruimte kan dienen. Daarnaast wordt de voorzolder voor beide woningen gebruikt als gezamenlijke speelruimte. De woning is niet rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid.

In welke omgeving ligt de woning?

De twee-onder-één-kapwoning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden, grenzend aan een royale groenvoorziening. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er?

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten. De jongeren en jongvolwassenen hebben behoefte aan ondersteuning bij hun groei naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Er is een levendige groepsdynamiek en soms ook sprake van acting-out gedrag. Cliënten volgen overdag voortgezet speciaal onderwijs, werken, al of niet met ondersteuning van een jobcoach, in een bedrijf of bezoeken een activiteitencentrum.

Hoe begeleiden we jou?

Als je als kind of jongere bij SOVAK komt wonen heb je vaak veel vragen. Wat kun je? Hoe zit je in elkaar? Waar word je blij van en wat maakt je boos, bang of verdrietig? Houd je van buiten spelen of van bewegen? Wat eet je het liefst? Met wie wil je vrienden zijn? Je kunt ook vragen hebben over later, bijvoorbeeld over wat je wilt worden. Maar ook: wat doen mijn ouders en wat doet SOVAK? Zie ik mijn ouders nog? Mijn ouders blijven toch mijn ouders? Zo begeleiden we jou. Wij gaan samen met jou proberen al die vragen te beantwoorden. We helpen je om de grote wereld beter te begrijpen. We helpen je om je zelf te begrijpen. Zodat je weet wat je kunt en wat je wilt. Zodat je weet wat je kunt doen als iets moeilijk is. Zodat je vol vertrouwen een volgende stap zet.

Interesse in deze woning?

Eigen, unieke kamer
Grote, afgeschermde tuin
gezellige speelruimte
Hulp bij het leren begrijpen van jezelf en de wereld
Vol vertrouwen volwassen worden
Je ouders, familie en vrienden zijn welkom

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.