Koningsveld 6-16

Terheijden

Algemene informatie

Koningsveld 6-16 in Terheijden heeft negen appartementen op de eerste en tweede woonlaag van een appartement met drie verdiepingen. Op elke woonlaag bevinden zich een aantal appartementen en een gezamenlijke woonkamer. Iedere cliënt heeft een eigen zitkamer, slaapkamer en badkamer. In het gebouw is een lift en de woning is rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid en een wakkere nachtdienst.

In welke omgeving ligt de woning?

De woning ligt in de wijk het Gruijtpark, aan de rand van Terheijden. In de buurt zijn verschillende activiteitencentra waar jij kunt doen wat jij leuk vindt. De winkels, cafés en restaurants in het dorp zijn op loopafstand. In het dorp is ook een openluchtzwembad. De bushalte, waar je de bus naar Breda kunt nemen, is vlakbij.

Wie wonen er?

Jij woont hier samen met acht andere jongeren met een licht tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Je gaat overdag naar school, je werk of naar een activiteitencentrum. De jobcoach kan jou helpen met het vinden van werk dat jij leuk vindt en dat bij jou past.

Hoe begeleiden we jou?

Je wilt graag zelfstandig zijn en zelf beslissen over je eigen leven. Maar soms vind je de wereld moeilijk te begrijpen. Je snapt niet wat andere mensen zeggen of waarom ze zo doen. Dan voel je je gespannen en misschien angstig. Er schiet van alles door je hoofd. Wat kun je dan het beste doen?
Zo begeleiden we jou. Wij proberen naar de wereld te kijken zoals jij dat doet. We onderzoeken wat voor jou moeilijk te begrijpen is of wat je gespannen maakt. Samen met jou bedenken we wat je zelf kan doen om verder te komen. We bedenken goede afspraken en helpen je bij moeilijke gesprekken. Zo kom je stap-voor-stap waar je wilt zijn.

Interesse in deze woning?

Eigen zit-, slaap- en badkamer
Wonen met leeftijdsgenoten
Leren om met spanningen om te gaan
Stap-voor-stap naar zelfstandigheid
Activiteitencentra waar jij kunt doen wat jij leuk vindt
Winkels, cafés en restaurants in het dorp

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.