Veel gestelde vragen & antwoorden

over wonen bij SOVAK

Waar heeft SOVAK woningen? En wat voor soort woningen zijn dat?

SOVAK heeft bijna 60 woningen in verschillende plaatsen. De woningen zijn allemaal verschillend. Er is vast ook een woning die bij jou past. Wil je meer weten? We hebben een handige pagina waar je alle woningen op kunt terugvinden.

Ik wil graag wonen bij SOVAK. Wat is daarvoor nodig?

Om bij SOVAK te wonen heb je een geldige indicatie of beschikking nodig. Wil je weten of je de juiste indicatie/beschikking hebt? Of heb je ondersteuning nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met onze cliëntservice. Onze medewerkers staan voor je klaar. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Hoe kan ik me aanmelden? 

Tijdens werkdagen mag je ons altijd bellen. Liever een e-mail sturen? Dat kan ook. Of gebruik de 'aanmeldknop' die je onderaan de pagina's vindt. Een van onze cliëntconsulenten belt je op, stelt een paar vragen en legt uit hoe het nu verder gaat. Je ontvangt een aanmeldformulier. Dat vul je in. Als je hulp nodig hebt bij het invullen staan we voor je klaar.

uitgebreid aanmeldformulier.

Ik heb me aangemeld. Wat gebeurt er nu?

Hebben we het aanmeldformulier en de bijbehorende documenten van jou ontvangen? Dan neemt een van de cliëntconsulenten contact met je op om een gesprek te plannen. Tijdens dit gesprek bespreken we samen jouw vragen en wensen en vertellen wij over de mogelijkheden bij SOVAK. Daarna kijken we binnen SOVAK of er een woning is die bij jou past. We laten jou dat zo snel mogelijk weten. Daarna beslis je natuurlijk zelf of je wel of niet bij ons wilt komen wonen. Je bent in ieder geval van harte welkom. 

Zijn er wachtlijsten?                                         

Dat is afhankelijke van de locatie. Onze cliëntconsulenten kunnen er meer over vertellen. Soms is de woning van jouw keuze niet meteen beschikbaar, maar hebben we wel een andere woning die bij je past. Samen met jou bespreken we dan wat je ervan vindt.

Ik wil nu nog niet verhuizen, maar over een tijdje wel. Wat kunnen jullie voor me doen?

Misschien heb je nu nog geen woonwens. Maar geeft het je wel een veilig gevoel als je op een wachtlijst kunt staan. Dat kan bij SOVAK. Ook als er geen plek is in de woning waar jij graag naartoe wilt, kom je op de wachtlijst te staan. In de tussentijd tot je kunt of wilt verhuizen, zijn we er voor jou. We kijken dan hoe we je kunnen ondersteunen als overbrugging.
Komt er een woning vrij? Dan mag je altijd “nee” zeggen. Bijvoorbeeld omdat je er nog niet aan toe bent. Dat geeft een rustig gevoel.

Mag ik een woning eerst zien?

Ja natuurlijk. En zelfs ook nog een keer koffie komen drinken of mee eten. Op deze website vind je ook veel informatie en foto's over onze woningen. Je kunt ze bekijken via dit overzicht.

Kan ik mijn huisdier meenemen als ik bij jullie kom wonen?

Dat ligt eraan. In sommige woningen kan dat wel, op andere plekken niet. Je kunt dit bespreken met de cliëntconsulent.

Hoeveel begeleiding is er op de woning?         

Dat is afhankelijk van de woning en de zorgvraag van de cliënten die er wonen.

Is er een vast team op elke woning?

De meeste woningen hebben een vast team van 4 tot 6 medewerkers. Ook zijn er vaste flexmedewerkers op elke woning. 

Wat kost het om bij SOVAK te wonen?

Als je bij SOVAK komt wonen, wordt dit betaald vanuit je eigen indicatie of beschikking. Daar staat in waar je recht op hebt. Voor deze zorg vraagt het CAK een eigen bijdrage.
Ook kan je bij ons kosten hebben voor het verzorgen van de was of de verzorging van de financiën. Ook als je internet op je kamer wilt, moet je dat zelf betalen. Wil je meer weten? Kijk dan eens op de pagina wie betaalt wat.

Wat is een eigen bijdrage en hoeveel houd ik dan over?

Een deel van de kosten om bij ons te wonen, wordt betaald door de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je betaalt ook zelf een eigen bijdrage om te kunnen wonen of werken bij SOVAK. Hoeveel dit is, bepaalt het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Dit bedrag is voor iedereen anders. Wil je meer weten? Kijk dan op www.hetcak.nl

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

Staat je vraag er niet bij? Dan kun je ons bellen of mailen. We helpen je graag verder.