Nieuwbouw & renovatie

SOVAK vindt het belangrijk dat jij een fijn thuis hebt. Een huis dat bij jou, je wensen én de toekomst past. De komende jaren gaan we diverse woningen verbouwen en verbeteren. Er komen ook nieuwe woningen bij. Benieuwd? Hier lees je er alles over.

SOVAK bouwt aan jouw toekomst! 

Een huis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd. Een fijn huis geeft ruimte om jezelf te zijn en om je te kunnen ontwikkelen. Thuis zijn betekent ook dat je je veilig en geborgen voelt en gewaardeerd wordt zoals je bent. Kortom: hoe en waar je woont is belangrijk voor de kwaliteit van zorg en leven. Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers. 

Daarom vinden we het bij SOVAK belangrijk dat onze woningen:

 • (beter) passen bij jouw wensen en behoeften;
 • flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn;
 • een plek zijn waar wonen, (vrije) zorg, dagbesteding en werk hand in hand gaan.

Om dit te realiseren gaat SOVAK de komende jaren verschillende nieuwbouwprojecten starten, locaties renoveren of sluiten. Hieronder beschrijven we de plannen per regio. 

Regio Breda

 • Havermansstraat 4
  Dit is een nieuwe locatie! Begin 2019 is de woning opgeleverd.
 • Ganzenpad 4 (Extra Intensieve Begeleidingsgroep)
  Dit is een bestaande locatie die gerenoveerd is. In januari 2019 is de woning in gebruik genomen! 
 • Zeggelaan 110 / kantoor SOVAK
  Het kantoor in Terheijden wordt een ontmoetingsplek waar mensen uit de verschillende regio’s elkaar ontmoeten en samen kunnen werken en innoveren. De verbouwing is gepland voor 2020.
 • Ravensnest
  Op de plek bij de huidige Ravensnesten komen drie nieuwe gebouwen. Zoals je kunt zien op de beelden hieronder beogen we zoveel mogelijk de bestaande bomen te behouden zodat er een fijne parktuin ontstaat in het gebied tussen de gebouwen in.  Eind dit jaar verwachten we klaar te zijn op de tekentafel zodat we begin volgend jaar (2020) kunnen beginnen met bouwen. Het nieuwe Ravensnest wordt medio 2021 opgeleverd.
  

 

 • Ganzenpad en Zeggelaan
  Het plan is om in de periode van 2022 t/m 2024 nieuwbouw te starten op het Ganzenpad en de Zeggelaan in Terheijden. Zodra daarover meer bekend is, lees je het hier. 

Regio Klundert/Etten-Leur/Zevenbergen 

 • Bakersweg, Etten-Leur
  Hier komt een nieuwbouwlocatie. De bedoeling is dat deze in 2021 gereed is.
 • Nieuwbouw Zevenbergen
  Het is nog niet bekend wanneer gestart wordt met de bouw. Houd de website in de gaten. 
 • Nieuwbouw Klundert
  In Klundert komt een nieuwe locatie. Het is nog niet bekend wanneer dit (woon)complex gereed is. 

Regio Land van Heusden en Altena

 • Nieuwbouw Eikenlaan, Sleeuwijk
  De wens is om op de Eikenlaan 7 in Sleeuwijk een nieuw (woon)complex te bouwen (oplevering 2021). 
 • Activiteitencentrum Munnikenland 122, Sleeuwijk
  Deze locatie zijn we nu aan het verbouwen en verbeteren. In mei 2020 gaan de deuren weer open! 

Goed om te weten

De data hierboven zijn richtlijnen, maar kunnen tussentijds altijd veranderen. Het verbouwen van een locatie of het bouwen van een nieuwe locatie is namelijk een groot project. Het kost tijd en kan verrassingen met zich meebrengen. Soms moeten we grond of een gebouw kopen. De gemeente moet vergunningen geven. We maken plannen met bijvoorbeeld een architect en de financiën moeten kloppen. En er zijn diverse partijen die akkoord moeten geven. Pas als dat allemaal geregeld is, kunnen we starten met verbouwen of bouwen. En ook dat kan een jaar of langer duren. Kortom: er komt nogal wat bij kijken!
Zodra er ontwikkelingen zijn rondom een locatie, vind je die informatie op deze pagina.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.