Wij zijn SOVAK

Iedere dag doet ertoe, jij doet ertoe! 

Elke dag fijn leven. Dat wil jij toch ook? SOVAK kan je daar bij helpen. Jouw vraag en wensen staan voorop. SOVAK is er voor jou. 

Onze mensvisie is persoonlijk: je mag zijn wie je bent, met de dromen die je hebt. Want jij doet ertoe!

Onze zorgvisie is helder en concreet: SOVAK kleurt levens. Vanuit een professionele houding luisteren wij naar je vragen en zijn we benieuwd naar je dromen. Samen met jou en de mensen die belangrijk zijn voor je, kijken we naar wat mogelijk is, waarbij we ook buiten de lijnen durven te kleuren. 

Wie ben jij en wat heb jij nodig?

SOVAK is er voor iedereen die een (verstandelijke) beperking heeft en voor andere kwetsbare burgers met een hulpvraag. We zijn er voor jong en oud. Of je nu veel of weinig ondersteuning nodig hebt. Of je thuis woont of bij ons. Je kunt bij ons terecht. Wij willen jou graag leren kennen en groeien met je mee.

Je kunt bij SOVAK wonenwerken, leren en mee doen met activiteiten. Ook als je in je vrije tijd ondersteuning nodig hebt helpen we je graag. Onze medewerkers en specialisten ondersteunen jou in het dagelijks leven op de manier zoals jij dat wilt. SOVAK biedt ook andere zorg zoals buitenschoolse opvang en ondersteuning in de eigen (woon)omgeving. Heb je een hulpvraag? Stel hem dan gerust, ook als die buiten ons huidige aanbod valt. We denken met je mee en leveren maatwerk.

Wortels- Stam- Bloesem 

Wortels-Stam-Bloesem is een manier van kijken en beschrijft onze werkwijze door middel van een boom. Een natuurlijke keuze, want een boom staat stevig in de grond, is bestand tegen (stevige) wind en andere invloeden en kan een leven lang blijven groeien. En dat sluit mooi aan bij de mens- en zorgvisie van SOVAK. Bij een boom denk je aan Wortels, Stam en Bloesem. Dit zijn de drie kernelementen van onze basismethodiek

Zorgen doen we samen

Jouw familie en vrienden zijn belangrijk voor jou en voor ons. Samen staan we voor je klaar. SOVAK heeft ook vrijwilligers. Zij helpen met allerlei activiteiten: wandelen, koffie drinken, samen naar het voetbal, of zomaar een praatje maken. Met elkaar geven we kleur aan jouw dag.
Als maatschappelijke partner werken we samen met allerlei lokale en regionale partners, zoals gemeenten en andere dienstverleners. We bundelen onze kennis en ervaring, want met elkaar bereiken we het beste voor jou.

Waar kun je ons vinden?

SOVAK heeft locaties in Breda, Dussen, Etten-Leur, Klundert, Sleeuwijk, Terheijden, Wijk en Aalburg en Zevenbergen. We zijn ook actief in andere gemeenten in de regio. Het centraal kantoor zit aan de Zeggelaan 110, 4844 SK in Terheijden.  

Wat vinden cliënten en vertegenwoordigers van onze zorg?

Eind 2016 zijn cliënten (166), cliëntvertegenwoordigers (208) en begeleiders (214) door onderzoeksbureau Buntinx gevraagd hoe tevreden zij zijn over de geboden zorg en ondersteuning van SOVAK. Wat vinden zij bij SOVAK goed en wat kan beter? Lees hier de samenvattinghet volledige verslag en de cliëntversie.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.