Werk & Activiteiten

Het is fijn om iets te doen wat je leuk vindt of goed kan. Om samen met anderen iets te maken of om iets nieuws te leren. Bij SOVAK horen we graag hoe jij het liefste je dag invult en wat je belangrijk vindt. Zo wordt elke dag een goede dag.

Waarom werk en activiteiten bij SOVAK? 

Zoek je werk en activiteiten? Dan zit je goed bij SOVAK. Je kunt meedoen met activiteiten gericht op beleving zoals snoezelen en creatief bezig zijn. Misschien ben je graag buiten en wil je planten en dieren verzorgen. Of samen met anderen spullen inpakken in een bedrijf. Bij SOVAK staan jouw wensen en mogelijkheden voorop. We willen weten wat jij leuk vindt en wat je graag wilt doen of leren. Samen met jou zoeken we naar werk en activiteiten die bij je passen.

Werk en activiteiten bij SOVAK: wat kun je doen?

SOVAK heeft veel mogelijkheden op het gebied van werk en activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben meerdere activiteitencentra. Daar kun je mee doen met gezellige, creatieve en rustige activiteiten. Je kunt ook werken bij een van onze werkplaatsen of zorgboerderijen. Of bij een bedrijf in de buurt. Een jobcoach begeleidt jou dan daarbij. Weet je niet precies wat je wilt of wat bij jou past? Dan kun je stage lopen. Bij SOVAK vinden we het belangrijk dat jíj bepaalt hoe je je dag invult. Zodat je elke dag plezier hebt in wat je doet. Bekijk onze flyers.

Om bij SOVAK te kunnen werken heb je een indicatie of beschikking nodig. Wil je weten wat dit is en hoe je een aanvraag doet? Neem dan contact op met onze Cliëntservice. Onze medewerkers leggen het je graag uit.

Bekijk onze activiteiten Ik heb een zorgvraag Ik meld me aan

Werk en activiteiten als je niet bij SOVAK woont

Ook als je niet bij SOVAK woont, kun je bij ons terecht voor werk en activiteiten. Je bent welkom in een van onze activiteitencentra. Daar is van alles te doen, vast ook iets wat bij jou past. Wil je liever werken buiten een activiteitencentrum? Dan kun je daarover praten met een van de jobcoaches van SOVAK. De jobcoach kijkt samen met jou naar jouw wensen en wat voor werk daar het beste bij past. Zoals werken in een supermarkt of vrijwilligerswerk doen in een bejaardenhuis. Waar je ook voor kiest: we vinden het belangrijk dat jij doet wat je leuk vindt.

SOVAK heeft diverse activiteiten in verschillende plaatsen en voor speciale doelgroepen

Cliënten vertellen

“Ik vind het fijn als niet elke dag hetzelfde is. Twee dagen werk ik bij CSI, daar sta ik achter de kassa in het restaurant. De jobcoach komt regelmatig langs. De andere dagen ga ik naar het atelier op het activiteitencentrum. Daar schilder ik borden en vogelhuisjes. Die verkopen we. Ik vind het leuk om veel te leren. SOVAK houdt rekening met wat ik belangrijk vind.”

“Ik vind het fijn als er goed naar me gekeken wordt. Elke dag worden de activiteiten zo aangeboden dat ik genoeg rust heb, maar ook voldoende geprikkeld word. Gelukkig overleggen mijn moeder en mijn werkbegeleider regelmatig. Zo weet iedereen dat ik graag naar buiten ga en mee doe met allerlei activiteiten die passen in mijn dagritme.”

Waarom werk en activiteiten bij SOVAK?

Jouw wensen staan centraal
Activiteitencentra en zorgboerderijen
Werken in een bedrijf of werkplaats
Voor ieder wat wils
Begeleiding die bij je past
Blijven leren? Dat kan.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.