BOL Stage lopen

Wil je graag praktijkervaring opdoen in de gehandicaptensector: weten wat het werk inhoudt, feeling krijgen met cliënten en je professionaliteit ontwikkelen? SOVAK is een erkend leerbedrijf waar jij van harte welkom bent.

Leren in de praktijk

Als je praktijkervaring op wilt doen in de gehandicaptenzorg kun je kiezen voor een beroepsopleidende leerweg (BOL). BOL is een combinatie van stage en leren. Als stagiair ga je fulltime naar school en krijg je via verschillende stageplaatsen zicht op de mogelijkheden die er in de praktijk zijn. Je maakt kennis met de verschillende aspecten van het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Je werkt in een team en krijgt een gekwalificeerde begeleider. Je krijgt ruimte en verantwoordelijkheid, maar je staat er nooit alleen voor. Twijfel niet en meld je aan. SOVAK daagt jou uit!

Opleidingen

Er zijn stages voor verschillende opleidingen: verzorgende niveau 3, verpleegkundige niveau 4, medewerker maatschappelijke zorg niveau 3 en 4, HBO-V, Social Work en HBO Pedagogiek. Wanneer jouw opleiding niet genoemd staat, betekent dit niet dat je bij SOVAK niet terecht kunt. Je kunt altijd een open sollicitatie sturen. Samen met jou bepalen we dan of er op jouw vakgebied stagemogelijkheden zijn binnen onze organisatie. De BOL-trajecten starten elk half jaar.

Een BOL-leerling vertelt

“Ik word goed begeleid en kan altijd wel bij iemand terecht. Mijn collega’s behandelen me als volwaardig collega. Van cliënten leer ook ik veel. Vooral het verschil in verstandelijk niveau vind ik interessant. Door mijn stage ben ik gegroeid in durven én kunnen.”

Voorwaarden

Conform de CAO gehandicaptenzorg ontvang je een vergoeding naar rato van het aantal gewerkte uren inclusief reiskostenvergoeding.

Heb je nog vragen over leren en werken? Wij staan voor je klaar!