Inloggen (wettelijk) vertegenwoordiger

Woont of werkt je naaste bij SOVAK en wil je zijn/haar dossier zien?


Inloggen (wettelijk) vertegenwoordiger


Mijn SOVAK voor (wettelijk) vertegenwoordigers

Cliënten van SOVAK hebben een eigen dossier. Daarin staan afspraken die we samen gemaakt hebben. Via Mijn SOVAK kunnen cliënten en/of hun (wettelijk) vertegenwoordigers zelf in het dossier kijken.

Mijn Dossier

SOVAK vindt het belangrijk dat cliënten zelf en hun (wettelijk) vertegenwoordigers online in het dossier kunnen kijken. Zij hebben een brief ontvangen met uitleg over hoe het werkt en met welke gegevens je kunt inloggen.

Wil je uitleg bij het inloggen?

In onderstaand filmpje kun je zien hoe het inloggen werkt.


Lukt het inloggen niet? Of ben je je gegevens kwijt?

Ben je je wachtwoord kwijt maar weet je wel je gebruikersnaam? Dan kun je in het inlogscherm klikken op ‘wachtwoord vergeten’. In deze instructie kun je de stappen bij het inloggen ook terug vinden. Ook staan er tips in voor problemen die voor kunnen komen. 
Een andere vraag over het inloggen? Dan kun je bellen naar nummer 088 - 35 20 123 of mailen naar ECD-Info@sovak.nl.

Wie kan het dossier van je naaste inzien? En is het veilig?

Je naaste kan zelf inloggen als hij/zij het eigen dossier goed kan lezen en beoordelen. Dit is samen met de gedragskundige bepaald. Als dit te moeilijk voor hem/haar is, dan mag de (wettelijk) vertegenwoordiger er in kijken. Maar alleen als je naaste heeft aangegeven dat hij/zij dat goed vindt.
Het is natuurlijk belangrijk om zorgvuldig met inloggegevens om te gaan. Verder draagt de afdeling IT van SOVAK zorg voor de technische beveiliging, waardoor het voor buitenstaanders niet mogelijk is om vertrouwelijke gegevens in te zien.
We hebben nog vier tips:

  • Hou je gebruikersnaam en wachtwoord geheim
  • Zorg ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoord nooit door iemand anders gebruikt wordt
  • Zorg voor goede beveiliging van je apparatuur
  • Meld incidenten direct aan SOVAK

Heb je een tip voor ons?

We willen Mijn Dossier graag verbeteren! Daarom zijn we benieuwd naar jouw mening. Werkt het goed? Is het duidelijk? Mis je iets? Of heb je een tip? Laat het ons weten en stuur een berichtje naar ECD-Info@sovak.nl.