Fysiotherapie

Heb je pijn in je spieren of bij het lopen? Of kun je moeilijk je evenwicht bewaren? Dan kan een fysiotherapeut jou helpen.

Wat kan onze fysiotherapeut voor jou doen?

De fysiotherapeut weet veel van de klachten die te maken hebben met een verstandelijke beperking. Zij helpt je om zo goed mogelijk te bewegen. Daarbij gaat ze uit van je wél kunt. Zit je bijvoorbeeld in een rolstoel? Dan kan de fysiotherapeut je helpen om een goede houding te hebben. Zodat je geen of minder pijn hebt in je lichaam.

 Hoe ziet de behandeling eruit?

Voordat je met de therapie begint, heeft de fysiotherapeut een gesprek met jou. Zij kijkt dan naar je klachten. Ze doet onderzoek, legt uit wat mogelijk is en maakt een plan. De fysiotherapeut doet bijvoorbeeld oefeningen met jou om ervoor te zorgen dat je beter kunt bewegen. En je leert zo goed mogelijk om te gaan met de klachten die je hebt. Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt meestal een half uur tot een uur.

Een cliënt vertelt

“Als ik lang moest zitten kreeg ik last van mijn rug. Het werd steeds erger. Nu heb ik fysiotherapie en doe ik zelf ook oefeningen. Dat helpt: ik kan nu langer zitten zonder pijn.”

Hoe maak je een afspraak?

Woon je bij SOVAK of krijg je zorg of behandeling van ons? Dan kun je je vraag bespreken met je persoonlijk begeleider of behandelaar.
Ben je nog niet bekend met SOVAK? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

Weet je niet zeker of onze behandelaars iets voor je kunnen betekenen? Dan mag je ons altijd bellen of mailen. We denken met je mee.