Andere zorg

Je woont zelfstandig of bij je ouders. Dat bevalt goed. Maar je wilt wel hulp krijgen bij het zoeken naar werk. Of je hebt een andere vraag voor ondersteuning zonder dat je bij ons woont. Neem dan eens contact op met SOVAK.

Waarom kiezen voor andere zorg bij SOVAK?

Ook als je niet bij SOVAK woont, kun je je vraag aan ons stellen. Samen met jou en eventueel je familie bekijken we dan welke vorm van zorg of ondersteuning bij jou past. Kortom: jouw wensen en vragen staan voorop. We willen weten wat jij belangrijk vindt en nodig hebt om fijn te kunnen leven. En wij doen er alles aan om dat mogelijk te maken.

Waar ben jij naar op zoek?  

  • Je kunt bij SOVAK terecht voor werk en activiteiten. We hebben activiteitencentra op veel verschillende plekken. Er is van alles te doen, vast ook iets wat bij jou past.
  • Onze jobcoaches kunnen jou hulp bieden als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk of werk.
  • Voor kinderen en jeugdigen heeft SOVAK buitenschoolse opvang (BSO) in Breda.
  • Zelfstandig wonen gaat soms beter als je daar ondersteuning of tips bij krijgt. Bij SOVAK kun je terecht voor behandeling van een fysiotherapeut of ergotherapeut. Of voor therapie zoals EMDR. En val je vaak? Dan is de cursus valpreventie misschien iets voor jou.
  • Hebben we een woning vrij waarvoor nog geen nieuwe bewoner gevonden is? En kunnen we er de zorg bieden die jij nodig hebt? Dan kun je daar logeren.
  • SOVAK biedt zoveel mogelijk maatwerk. Dus ook als hier niet bij staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken dan met jou mee. En waar nodig werken we samen met andere organisaties.

Ik heb een zorgvraag Ik meld me aan

Voor wie is andere zorg bij SOVAK?

SOVAK is er voor iedereen die een (verstandelijke) beperking heeft en voor andere kwetsbare burgers met een hulpvraag. Of je nu veel of weinig zorg nodig hebt, of je jong bent of oud.

Wil je wonen, werken, deelnemen aan activiteiten, behandeling of andere zorg krijgen van SOVAK? Dan heb je een indicatie of beschikking nodig. Wil je weten wat dit is en hoe je een aanvraag doet? Neem dan contact op met onze Cliëntservice. Onze medewerkers leggen het je graag uit.

Een cliënt vertelt

“Ik woon thuis bij mijn ouders, maar ga drie dagen per week naar Zorgboerderij ‘t Raakeind. Ik vind het heel leuk om voor de koeien te zorgen. Ik help ook mee met het uitmesten van de stallen. In de lente worden de kalfjes geboren, dat is heel bijzonder om mee te maken. Ik ben er trots op dat ik hier mag werken.”

Waarom zorg zonder wonen bij SOVAK?

Ook als je niet bij ons woont, ben je welkom
Jobcoaches die je helpen naar een baan
Veel mogelijkheden voor werk en activiteiten
Voor alle leeftijden en niveaus
We gaan uit van jouw wensen
We leveren maatwerk en denken mee

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.