Zara en politiek

Ik bereid me goed voor op de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Als ik de kans krijg, dan spreek ik politici het liefst persoonlijk.

Zara en politiek

Politiek interesseert mij want ik wil op de hoogte blijven van wat er gebeurt in Nederland.
Er zijn een paar onderwerpen die ik belangrijk vind. Gehandicaptensport, zorg, uitkeringen en het milieu bijvoorbeeld. Ik wil graag weten hoe politieke partijen over deze onderwerpen denken. Wat hun standpunten zijn. Ik volg politieke partijen vooral op Facebook.
Maar het is natuurlijk ook goed om te laten weten wat mijn mening en ideeën zijn. Dat doe ik regelmatig via Facebook of ik stuur een mail. En als ik de kans krijg, dan spreek ik politici het liefst persoonlijk.

Voorbereiden op de Tweede Kamerverkiezingen

Ik weet wat ik belangrijk vind in mijn leven. Sporten voor mijzelf en voor andere mensen met een beperking. Maar ook dat er voldoende geld voor de zorg is zodat iedereen die in Nederland afhankelijk is van de zorg, een goed leven heeft. En dat iedereen meetelt, mee kan doen, erbij hoort. Ik kijk naar de standpunten van de verschillende partijen en dan denk ik na over welke politieke partij het meeste bij mij past. Maar ook of ik goede antwoorden op mijn vragen krijg.
En dat ik serieus genomen wordt vind ik belangrijk. Als dat allemaal goed zit dan kies ik voor die partij.

Wens

Het zou heel goed zijn als alle partijen hun partijprogramma in eenvoudige taal uitbrengen. Ze zijn dan ook voor mensen met een verstandelijke handicap te lezen en te begrijpen. 
En dat is wel zo eerlijk want zij moeten ook goede informatie krijgen om zich voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen.
Je kunt dan alle partijprogramma's met elkaar vergelijken en kiezen wat voor jou het beste is. 

Stemmen

Je stem uitbrengen is voor iedereen belangrijk dus ook voor mensen met een verstandelijke handicap. Het is goed als mensen met een handicap hun mening geven over wat zij belangrijk vinden. Je kunt invloed uitoefenen door te gaan stemmen op de partij die opkomt voor jouw mening. Ik merk wel eens dat mensen mopperen op de regering terwijl zij niet gestemd hebben. Dat vind ik jammer en trouwens…….mág je wel mopperen als je zelf niets doet om te veranderen?

Hulp

Begeleiders kunnen goed helpen door samen te praten. Dat kan gaan over wat voor cliënten belangrijk is. Maar ook over welke partijen er zijn en wat zij belangrijk vinden.
Ook kunnen begeleiders vertellen hoe stemmen nou precies in z'n werk gaat. Door bijvoorbeeld de verkiezingskrant ‘Stem jij ook’ samen te lezen. Op internet zijn ook hulpmiddelen te vinden om uitleg te geven hoe de Tweede Kamerverkiezingen werken. Het is belangrijk dat begeleiders niet hun mening vertellen maar helpen met het vormen van jouw eigen mening.

Keuze

Ik twijfel nog op welke partij ik mijn stem ga uitbrengen. Maar dát ik ga stemmen is een ding dat zeker is.     

Zara de Jongh