Wilma gaat verhuizen

Sinds 1988 woont Wilma op het Wilgenveld in Wijk en Aalburg. Na 30 jaar is het tijd om haar vertrouwde plekje te verruilen voor een nieuw appartement.

Wilma laat trots het spiksplinternieuwe naambordje zien voor op de deur van haar nieuwe appartement.  Wilma is een echte ‘Wijkse’ en vindt het hartstikke fijn dat ze een nieuwe stek krijgt in haar eigen vertrouwde dorp. Maar niet alleen Wilma gaat verhuizen, alle bewoners van het Wilgenveld in Wijk en Aalburg krijgen een nieuw appartement op de Markt.

Nieuwe meubels

Wilma is al een tijdje bezig met zich voorbereiden op de verhuizing. In een plakboek verzamelt ze afbeeldingen van meubels, lampen en andere ideetjes voor het inrichten van haar kamer. Wilma: “Mijn zus heeft geholpen met uitzoeken van een nieuwe bank, stoelen en een tafel. Ik krijg een gemakkelijke stoel met een voetenbank, daar kan ik lekker in uitrusten. Alle meubels en de gordijnen zijn in mijn lievelingskleuren.”

Bijna klaar

Samen met begeleider Corinda wandelen we naar het appartementengebouw. Op de laagbouw van een aantal winkels op de Markt zijn twee woonlagen gebouwd met ruimte voor 17 appartementen en op iedere etage een gemeenschappelijke ruimte.
Wilma vertelt honderduit: “Onze nieuwe woningen zijn bijna klaar. De werkmannen moeten alleen nog afwerken en opruimen. Dan kan de verhuizing in juni beginnen."

Mooi uitzicht

We beklimmen de noodtrap aan de zijkant van het gebouw omdat er bij de voordeur nog hard gewerkt wordt. We stappen over gereedschap en bouwmaterialen om bij Wilma’s appartement te komen. Wauw, wat een mooie en lichte ruimte. Wilma staat voor het raam en wijst naar de korenmolen van Wijk en Aalburg. "Dat is straks mijn uitzicht, mooi hè?" Trots stapt ze rond in de ruimte en vraagt zich hardop af wat een goede plek is voor haar bed. De kastjes in de moderne, open keuken trekt ze allemaal even open en de koelkast staat er ook al. In de badkamer kijkt ze even zorgelijk naar de hippe regendouche met daarbij ook een handdouche: “Ik weet niet hoe dat werkt hoor, daar moet ik nog aan wennen.” "Dat komt goed, zegt Corinda, straks wil je niks anders meer.”

Vrolijk in de lift

We dwalen door de appartementen die verschillende afmetingen hebben maar allemaal even strak en licht zijn, een open keuken en een ruime badkamer hebben. Ook laat Wilma een ruimte zien met een grote open keuken. Dit wordt de huiskamer waar bewoners straks samen kunnen eten en koffie drinken als ze dat willen.
Ze wijst naar buiten: “Kijk, hier komt het dakterras, daar kunnen we lekker zitten als het mooi weer is." In de lift naar de tweede woonlaag ontdekt Wilma dat er een muziekje klinkt als de lift in beweging komt. "Daar word ik vrolijk van" zegt ze.

Zin in

Wilma geeft één van de werkmannen een groot compliment: “Het is zo mooi geworden en ik vind het fijn dat ik steeds kan komen kijken.”
Het duurt nog even voordat Wilma en haar huisgenoten gaan wonen aan de Markt. Wilma: “Tja, ik ga nu maar gewoon afwachten hè? Natuurlijk ga ik af en toe kijken of de werkmannen een beetje opschieten. Ik heb er zo'n zin in!”

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.