Werken op kantoor

De samenwerking met collega's van het centraal kantoor is fijn

Werkmaat is een leer-werkcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Werkmaat is gevestigd in het Centraal Kantoor van SOVAK. Medewerkers van Werkmaat krijgen de mogelijkheid om op kantoor vaardigheden te leren en te onderzoeken waar zij zich goed in voelen of verder in willen groeien.

Samenwerken

De werkzaamheden zijn heel divers. Bijvoorbeeld het verzorgen van mailingen, voorraadbeheer van kantoorspullen, controleren papier en toner van het kopieerapparaat en het verzorgen van lunches bij vergaderingen. Op donderdag wordt verse soep en op dinsdag het broodje van de week klaargemaakt voor het personeel van kantoor. Daar hoort ook het afrekenen en beheer van de kas bij.
De medewerkers van Werkmaat werken samen met IT bijvoorbeeld met transportklussen. Schoonmaken en het in- en uitruimen van de afwasmachine zijn dagelijks terugkerende taken.
Met al deze verschillende werkzaamheden ontstaat de mogelijkheid om te ontdekken wat voor werk bij je past en of je je daarin wilt ontwikkelen.

Werkhouding

Er wordt aandacht besteed aan een goede werkhouding, op tijd komen en je aan afspraken houden.
Via de jobcoach kun je doorstromen naar een baan in bijvoorbeeld een bedrijf. De medewerkers van Werkmaat worden ondersteund door drie begeleiders waarvan er twee jobcoach zijn.

Jolanda

Jolanda is medewerker van Werkmaat:
“Het prettige van werken op het centraal kantoor is dat je veel samenwerkt met alle collega’s van kantoor. Collega’s van kantoor zien waar wij goed in zijn en met wat voor werk wij kunnen ondersteunen. Daardoor krijgen we steeds meer vragen en opdrachten. Bijvoorbeeld om mailingen te doen. Soms hebben we een spoedklus. Ik hou niet zo van stress en daarom is het goed dat ik bij Werkmaat collega’s heb die kunnen bijspringen als er veel werk is.
Administratieve werkzaamheden zoals mappen samenstellen en inbinden, lamineren en de geldafhandeling van de soepverkoop vind ik leuk werk.
We krijgen regelmatig complimenten voor ons werk. Het geeft me een goed gevoel om werk te doen waar anderen iets aan hebben”.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.