Vind je het leuk wat je doet?

Die vraag is het vertrekpunt voor een project dat in mei 2016 binnen SOVAK gestart is.

Intussen zijn we zover dat medewerkers, cliënten en vertegenwoordigers iets van dat project gaan merken. Door de hele organisatie heen, en dus aan álle cliënten stellen we de vraag: hoe leuk zijn jouw activiteiten en hoe aantrekkelijk is het werk dat je doet?

Die vraag stellen we niet zomaar. De kwaliteit van leven van onze cliënten wordt immers niet alleen bepaald door de dagelijkse zorg in de woning, maar vooral ook door je werk of je activiteiten. Het doet ertoe wat je doet!

Vaak doen cliënten al lang hetzelfde werk of hebben ze dezelfde activiteiten. Daar is niks mis mee; als het je goed bevalt is dat oké. Maar er zijn vast wel cliënten die hun werk of activiteiten minder waarderen, die meer uitdaging zoeken, wel eens wat anders willen, of nog wat willen leren.
Het kan ook zijn dat cliënten ouder worden en het wellicht wat rustiger aan willen gaan doen; ook dat vraagt om maatwerk in activiteiten en werk.

In het project Werk & Activiteiten kunnen cliënten laten weten hoe ze denken over hun dagelijkse bezigheden. Alle cliënten van SOVAK ontvangen een vragenformulier, dat ze zelf of met hulp van familie of begeleiders in kunnen vullen.

In het nieuwe jaar gaan we met de antwoorden aan de slag. Vooral met de cliënten die aangeven hun werk of activiteiten niet leuk te vinden, of die graag ander werk willen, gaan we zo snel mogelijk in gesprek en op weg. Op weg naar leuke activiteiten en aantrekkelijk werk. Dus naar werk en activiteiten die ertoe doen!

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.