Van zwembad... naar park

SOVAK is een pilot voor dagbesteding gestart in Park Veldzicht in Genderen.
Het park biedt een grote variatie aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Het zwembad Veldzicht in Genderen (gemeente Aalburg) was niet meer rendabel en een nieuwe bestemming werd gezocht en gevonden!

Van zwembad... naar park

Initiatiefnemer Tonny Bros vertelt enthousiast over zijn plannen om het zwembad Veldzicht te transformeren naar Park Veldzicht. De speerpunten zijn een kinderboerderij, horeca en dagbesteding.
Van iedereen, voor iedereen, door iedereen is zijn motto. Streven is dat het park voor een breed publiek toegankelijk is.

Verandering

Er zijn al flinke stappen gezet in het voormalige zwembad en er zijn kippen, varkens, schapen, konijnen en een volière. Er zijn speeltoestellen voor de kleintjes en het vroegere poedelbadje wordt omgetoverd tot een plas met een pomp waar je lekker met water en zand kunt spelen.
Er wordt een ruimte ingericht voor creatieve activiteiten en workshops.
Het ondiepe bad is een fijn onderkomen geworden voor eenden en waterschildpadden compleet met weelderige waterplanten. Het diepe bad wordt een heuse visvijver…..met startblokken.
Voor de moestuin met kas is al een flink stuk grond omgespit. Het grote evenemententerrein kan voor allerlei activiteiten gebruikt worden. Denk aan zeskampen en sportdagen, muziekevenementen, feestjes, bbq en picknicken… of lekker onder de bomen in een hangmat je boek uitlezen.
De oude kantine is al flink onder handen genomen en heeft een mooie bar met een grote keuken (in wording) erachter. De muren hebben frisse kleuren en op de houten banken liggen gezellige kussens. Voor de ingang van het park is een terras gepland. Daar kun je over een tijdje een lekker kopje koffie drinken met huisgemaakte appeltaart. 

Pilot dagbesteding

Nu al werken er mensen met een beperking samen met Tonny, een aantal vrijwilligers en begeleiders van SOVAK en Prisma. Voor cliënten van SOVAK die op zoek zijn naar dagbesteding, graag hun handen laten wapperen en redelijk zelfstandig zijn, zijn er veel mogelijkheden. Voor cliënten die graag buiten zijn is er werk in de inrichting en onderhoud van het terrein. Er is veel werk te doen in de moestuin en de kas en het verzorgen van de dieren. In het café is er plaats voor medewerkers die graag in de keuken bezig zijn en de klanten bedienen in het café en op het terras. Als Park Veldzicht in oktober 2018 open is voor bezoekers, dan is er ook plaats voor medewerkers die assisteren bij de workshops en creatieve activiteiten.

Tot 1 januari 2019 is de dagbesteding van SOVAK bij Park Veldzicht een pilot. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Mail dan naar   de Markt 2 in Wijk en Aalburg  of de jobcoaches
Zij vertellen je graag over dagbesteding bij Park Veldzicht in Genderen.