Van 'poets' tot leerling

Met een fijn gevoel naar huis

Hoi, ik ben Melissa de Graaf en ik ben 27 jaar. Samen met mijn man en 2 zoontjes van 5 en 8 jaar woon ik in het dorpje Moerdijk. Na bijna 5 jaar ‘huismama’ te zijn geweest keek ik er naar uit om weer aan het werk te gaan. Via een vriendin hoorde ik over een vacature als huishoudelijk medewerkster bij SOVAK. Het sollicitatiegesprek was fijn. Ik kreeg alle ruimte om te vertellen wat ik graag wilde doen. ‘Het leukste lijkt me als ik ook MET de cliënten mocht werken.’ Met mijn diploma Helpende Welzijn mocht ik ook diensten als Gastvrouw draaien en dus al een beetje met clienten werken… Dat vond ik erg leuk. Ik kreeg een contract binnen de Flexpool als Poets (zoals ik het zelf noem) en als Gastvrouw en ging met een fijn gevoel naar huis.

Yes en Jippie

Mijn allereerste dienst was een poetsdienst in Zevenbergen op de Lindonk. Ik werd hier heel vriendelijk ontvangen en kreeg meteen een rondleiding. Ondertussen heb ik al best wat diensten gewerkt en zo ook al best wat verschillende locaties gezien. Maar steeds als ik aan het werk was dacht ik , ik wil ook met de cliënten werken, ze eten geven, ze verzorgen, leuke dingen met ze doen en ze helpen met de dagelijkse dingen die vaak voor ons zo vanzelfsprekend zijn. En daar was mijn kans: een vacature voor leerlingen. Ik heb meteen weer gesolliciteerd. Yes! Ik mocht deelnemen aan de selectiedag. Een paar dagen later kwam het leuke bericht dat ik door was en dus in september mocht beginnen aan de opleiding Verzorgende IG/MMZ Jippie!

Mijn rol is ineens heel anders

Inmiddels werk ik al een tijdje als leerling op Lindonk 89 in Zevenbergen. Mijn eerste dienst als leerling vond ik best spannend ondanks dat ik de cliënten al een beetje ken. Want waar ik als poets geen verplichtingen tegenover de cliënten had, heb ik die als leerling natuurlijk wel. Mijn rol is ineens heel anders. Hoe gaan de cliënten reageren op mijn nieuwe rol binnen hun woongroep? En wat moet ik zelf veranderen nu ik de verantwoording draag als leerling? Vragen waarop ik al lerende en werkende antwoord krijg. Boven alles probeer ik vooral dichtbij mijzelf te blijven. En mijn plekje te vinden tussen zowel collega’s en de cliënten. Ik heb het erg naar mijn zinen heb er alle vertrouwen in dat het een leuk en vooral leerzaam jaar gaat worden op de groep.

liefs Melissa

Meer weten over 'mijn woning'?