Van het hart

Een ouder vertelt haar ervaringen over het cliëntbudget

Een kijkje achter de schermen

De laatste jaren is het niet gemakkelijker geworden om de cliëntbegroting sluitend te houden. Vooral de bewoners die nogal ondernemend zijn, worden gemaand om op de rem te staan.
En dan praat ik natuurlijk over familie en vrienden die het budget beheren. Die rem kunnen bewoners zelf slecht hanteren.
Vooral activiteiten waarbij een taxi gewenst is, worden geminderd. Zoals bijvoorbeeld het Inloopcafé in Rijsbergen, wat een zeer goedlopend en attractief uitje is.
Stichting Bas, die de gym bij Visio De Blauwe Kamer aan de Galderseweg organiseert, is eigenlijk ook te ver.
Dit maakt dat het geld voor de taxi al in september op is. Dan volgt het gewone taxitarief van de deeltaxi.
Samen met begeleiders hebben we hierover gepraat. Over hoe we dit anders kunnen organiseren, wellicht dichter bij huis. Fijn dat we daarover in gesprek zijn en blijven.

Ook de waskosten zijn zeer in prijs gestegen. En op tijd naar de kapper en nieuwe kleding komt daar ook nog bij. Kortom, het wordt steeds moeilijker om binnen het budget te blijven. Wij willen graag dat bewoners zich in hun eigen woonomgeving happy voelen maar dan zeker wel wat ingehouden.

Het lijkt nu of we niet tevreden zijn. Maar er is geen betere plek voor onze dochter dan de plaats waar ze nu woont. De verzorging en aandacht zijn optimaal, zowel op de woning als op haar werk waar ze zo graag komt.
Al met al, dit moest me ook eens van het hart!
We zouden namelijk niet graag willen dat alle franje wordt afgeknipt zodat er een kaal plaatje overblijft. Dat is voor haar niet leuk en ook niet voor haar ouders en zussen. Want we hopen dat zij het nog lang naar haar zin heeft op Koningsveld 20.

Henny Sizoo
moeder van Monique Sizoo