Unieke samenwerking

Zorgplein Maaswaarden en SOVAK slaan de handen ineen om van het restaurant van zorgcentrum Wijkestein in Wijk en Aalburg een lunchroom te maken voor het hele dorp.

Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein in Wijk en Aalburg beschikt over een prachtig restaurant. Om van het restaurant nog meer dan nu een gezellig trefpunt - waar je goed kunt eten - te maken, voor onze bewoners, familie, medewerkers en de inwoners van Wijk en Aalburg moet er iets gebeuren.

Tijdens een gemeenteavond waar burgers hun ideeën voor het dorp opperden, kwam SOVAK in beeld. In Wijk en Aalburg begeleiden we cliënten die wonen in de appartementen aan de Markt. Wat we graag zouden willen is een vorm van werk of dagbesteding binnen de gemeentegrenzen. Zo ontstond de idee om samen met Zorgplein Maaswaarden  te onderzoeken of we samen het restaurant een nieuwe impuls kunnen geven. Bestuurder Ad van de Laar: "Elders hebben onze mensen al bewezen dat zij samen met professioneel keukenpersoneel een prima bijdrage kunnen leveren aan de catering en in de bediening."

 

Op woensdag 11 oktober ondertekenen de bestuurders van beide organisaties een intentieverklaring om samen te werken aan een mogelijk nieuw concept voor het restaurant. "De credits daarvoor gaan wat ons betreft helemaal naar onze medewerkers", zeggen Lageweg en Van de Laar. "Zij zagen de kans en nemen nu het initiatief om hier samen de schouders onder te zetten. Onze medewerkers kennen immers van dichtbij de lokale situatie en weten vaak vanuit hun eigen netwerk wat er in het dorp of de buurt leeft en speelt. Zij weten als geen ander waar behoefte aan is."

Dit is een mooi voorbeeld van medewerkers die elkaar over de grenzen van de zorgsectoren de hand reiken en zo een win-win situatie willen creëren. De bewoners van Wijkestein behouden op die manier wellicht hun geliefde ontmoetingsplek, cliënten van SOVAK krijgen er een mooie werkplek bij en als het allemaal lukt, hopen we dat  dorpsgenoten ook steeds vaker de weg naar ons weten te vinden."

Medewerkers van SOVAK en Zorgplein Maaswaarden gaan nu snel aan de slag om het plan samen van de grond te tillen. Er zijn nog heel wat zaken uit te zoeken en te regelen, We houden u op de hoogte van de voortgang van dit mooie plan.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.