Teampowerrrrr

“Samen doen, dat is de kracht van ons team” zeggen persoonlijk begeleider Lia en gastvrouw Conny in koor. Ik ben te gast op de Wederik, een woning waar twaalf al wat ouder wordende cliënten ieder hun eigen appartement hebben.

Samen doen, ondanks dat je alleen werkt

Lia legt uit: “Ja, dat we het echt samen doen, ondanks dat je meestal alleen werkt.” Dat betekent dat je heel zelfstandig moet kunnen werken en pas achteraf met collega’s deelt wat je gedaan hebt en of het misschien ook anders of beter kan. Niet altijd makkelijk, want je draagt veel verantwoordelijkheid. Maar aan de andere kant ook fijn, want je krijgt echt de ruimte om het op je eigen manier te doen. Natuurlijk werken we wel vanuit een gezamenlijke visie, want anders wordt het een puinhoop en daar hebben cliënten ook geen baat bij.”

Niet pamperen, maar triggeren

Op de Wederik begeleiden we bewoners vanuit het idee: “alles wat je zelf kunt, doe je zelf.” We willen dat cliënten het beste uit hun leven halen en we stimuleren dat mensen daar hun eigen keuzes in maken. Zo hoef je hier niet gezamenlijk te eten als je dat niet wilt. De ene bewoner zoekt de gezelligheid van de huiskamer op; de ander eet liever rustig alleen in zijn eigen appartement. Die individuele benadering werkt goed; je kunt zo prima aansluiten bij wat voor die persoon belangrijk is.

Aansluiten bij wat de cliënt nog wel kan
Zo woont hier bijvoorbeeld een vrouw die altijd graag huishoudelijk werk deed. Vanwege beginnende dementie lukt haar dat steeds minder. Toch hebben we haar taak om de tafel te dekken aangehouden. Ook al moeten we bord voor bord samen met haar uit de kast halen en telkens opnieuw aanwijzen waar het bestek ligt. We zien dat ze tevreden gaat zitten als de klus geklaard is, ze voelt zich nuttig en ze hoort erbij; daar gaat het om.

Goed bezig

Bij SOVAK organiseren de teams de zorg steeds meer zelf. Die ruimte heb je als medewerker nodig om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan wat cliënten van je vragen. Wij hebben als ‘labteam’ meegedaan aan een pilot. Daaruit bleek dat we als team al behoorlijk zelfstandig werken en de regie zoveel mogelijk bij cliënten laten. Een opsteker dus, want het bevestigt ons in het feit dat we op de goede weg zitten. Het was heel fijn om tijd te nemen om met elkaar te sparren over wat goede zorg is en hoe je daar als team aan werkt. We zijn er met z’n allen enthousiast ingestapt. Het hele proces heeft de teamspirit beslist een boost gegeven.

Eye openers

Doordat je je team zo tegen het licht houdt, kom je ook wel vaste routines en rolverdelingen op het spoor. Eén collega begeleidt altijd de leerlingen, de ander doet het rooster en weer iemand anders het budgetbeheer. Door erover te praten blijkt dat andere teamleden daar ook interesse in hebben en nu doen we dit soort extra taken vaker samen. Je kunt echt wel stellen dat we de krachten, talenten en interesses van alle collega’s nu beter in beeld hebben.

Breder blikveld

Ook kennen we nu veel meer mensen van het centraal kantoor. We weten bijvoorbeeld bij wie we moeten zijn om meer inzicht te krijgen in onze financiën. En het beeld dat P&O er alleen voor de vacatures is, dat is ook al flink bijgesteld. Eigenlijk best bijzonder; we zitten met onze locatie op een steenworp afstand van het centraal kantoor en toch hebben we elkaar pas door de pilot weer een beetje ‘herontdekt’.

Loskomen uit het vaste stramien

Je ziet nu bij SOVAK over de hele linie dat we loskomen van de vanzelfsprekendheid waarmee we altijd het werk hebben ingericht. Zo komt de gedragskundige nu alleen op ons initiatief bij een bewonersbespreking als het nodig is. Als er daardoor wat tijd over is, dan kan hij ook eens gewoon op de koffie komen op een moment dat de bewoners thuis zijn. Dat geeft een heel ander beeld en dat werkt weer mee om tot een goed advies te komen als we vragen hebben over de begeleiding van een cliënt. Wat ons betreft een win-win situatie voor cliënten en medewerkers!

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!