SOVAK zoekt inspirerende & verbindende voorzitter raad van bestuur

Iemand met ruime ervaring als bestuurder in de langdurige zorg. Iemand die in staat is om SOVAK verder te helpen bij de doorontwikkeling naar zelforganiserende teams. Iemand met een groot hart voor onze cliënten.

SOVAK, een organisatie voor mensen met een beperking, zoekt een inspirerende en verbindende voorzitter voor de raad van bestuur. Iemand met ruime ervaring als bestuurder in de langdurige zorg. Iemand die in staat is om SOVAK verder te helpen bij de doorontwikkeling naar zelforganiserende teams. Iemand met een warm hart voor onze cliënten.

Organisatieontwikkeling

SOVAK heeft de ambitie om nog meer tegemoet komen aan de vraag van de cliënt. Het antwoord op de vraag: ‘wat vindt de cliënt belangrijk en wat weerhoudt ons om dat snel mogelijk te maken?’ bleek een andere vorm van organiseren te zijn: als medewerkers meer regie hebben, meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, dan kan beter worden voldaan aan de wensen en behoeften van de cliënt. Deze overwegingen hebben geleid tot het besluit de organisatie om te vormen naar een organisatie met multifunctionele zelforganiserende teams.

SOVAK is in 2016 gestart met het invoeren van de zelforganiserende teams en de herplaatsing van de medewerkers. De teams worden gecoacht door teamcoaches, begeleid door (interne) adviseurs en direct aangestuurd door de Raad van Bestuur. Evaluatie van de reorganisatie volgt over twee jaar.

Een boeiende uitdaging

Vanuit de huidige strategische agenda staat de tweehoofdige collegiale Raad van Bestuur op dit moment voor de volgende uitdagingen:

  • Ontwikkeling naar zelforganisatie
  • Strategische herijking
  • Organiseren van samenwerkingsrelaties

Zie voor uitgebreide informatie, profielschets en procedure: Profiel voorzitter raad van bestuur

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.