SOVAK kleurt groen

275 zonnepanelen op je dak. Goed voor het stroomverbruik van 90 wasmachines.

Met zonnige groet

Zo eindigen de mailtjes van het bedrijf EnergieAnders, de specialist in zonne-energie die SOVAK in de arm heeft genomen. Toeval of niet, maar precies op de landelijke 'duurzame dinsdag' beginnen zij met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van ons multifunctioneel centrum in Terheijden.

SOVAK gaat voor duurzaam

Adviseur Vastgoed&Huisvesting Jos van Bergen is blij dat het zover is. "We zijn al een tijdje bezig met duurzaamheid en dit project is daar een mooi voorbeeld van. Een bewuste bijdrage aan een goed milieu en op termijn een kostenbesparing op onze energierekening gaan hier hand in hand. Wat wil je nog meer!? En na Terheijden is Wijk en Aalburg aan de beurt. Daar wordt het pand aan de Markt 2 voorzien van panelen."

Negentig wasjes draaien

Ondertussen zien we een mobiele torenkraan met een arm van wel 53 meter lang de lucht in schuiven. Veertien pallets met in totaal 275 panelen worden gelost. Goed voor het opwekken van 90.000 watt. Daarmee kun je één derde van het stroomverbruik van het multifunctioneel centrum opvangen! Ter vergelijking: met zoveel stroom kun je wel 90 wasmachines tegelijk draaien.

Het dak op

Even later zwaaien er ook nog eens vijf pallets met het benodigde montagemateriaal door de lucht. De hijskraan tilt moeiteloos een partijtje zware betonblokken, nodig voor de verzwaring van de hele constructie. In no time staat alles klaar. De mannen van EnergieAnders kunnen het dak op. Met zonnige groet!

Heb jij nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.