Renaldo’s carrièreswitch

Renaldo is toe aan een nieuwe uitdaging.

Renaldo heeft het druk. De telefoon gaat, er moeten boodschappen gedaan worden, de afwas wacht en er staat nog véél meer op de nog-te-doen-lijst van Renaldo.
Renaldo is kort geleden van baan veranderd. Drie jaar lang werkte hij in de kantine van een bedrijf in Raamsdonksveer. Renaldo heeft daar met veel plezier gewerkt maar na drie jaar is hij uitgeleerd. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Werken met cliënten, dat is zijn grote wens. Iets betekenen voor anderen dat geeft hem een goed gevoel en daar wil hij graag zijn werk van maken.

Solliciteren

Carina Jansen, jobcoach, gaat voor hem op zoek naar een baan.
Op het Multi Functioneel Centrum Gruijtplein is dringend behoefte aan een gastvrouw of –heer. Iemand die cliënten van het activiteitencentrum naar huis brengt en andersom. En die ervoor zorgt dat cliënten op tijd in het zwembad of de gymzaal zijn. Assisteren op de activiteitengroepen als het druk is hoort ook bij deze functie. Denk aan cliënten begeleiden naar de snoezelruimte of samen een spel doen. Maar ook zorgen dat de voorraden aangevuld worden en dat de foyer tiptop in orde is. Een heel uitgebreid takenpakket dus.
Het is wél de baan die Renaldo helemaal ziet zitten. Hij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dat gesprek krijgt Renaldo veel informatie over wat zijn takenpakket wordt. Hij heeft veel zin om zijn schouders hieronder te zetten.

Aan het werk

Yes! Renaldo wordt aangenomen.
Hij krijgt een zwarte bedrijfssweater met het logo van SOVAK erop. Dat zorgt voor herkenbaarheid. In zijn eerste werkweek wordt Renaldo ingewerkt door de jobcoach. Samen maken ze een werkprogramma. Er zijn werkzaamheden die op tijd moeten maar er is ook ad-hoc werk. Hoe pak je dat nou aan.? En wat heeft prioriteit? Er komt veel op Renaldo af en die eerste dagen waren best spannend. Maar eenmaal gewend aan zijn werkprogramma en collega’s, loopt het gesmeerd.

Hoe gaat het nu?

Renaldo geniet van het werken met cliënten en vindt de werksfeer goed. Hij heeft veel aanspraak en wordt met regelmaat gebeld met de vraag om te assisteren op een activiteitengroep of om een boodschap te doen. Renaldo: "Ik vind het een superleuke baan. Heel afwisselend en ik werk veel met cliënten samen. Het is fijn om zelfstandig te werken. Iedere ochtend heb ik zin om te gaan werken”.