Prokkelen doe je zo!

Samen iets doen en elkaar beter leren kennen, dat is prokkelen

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Samen iets doen en elkaar beter leren kennen, dat is waar prokkelen om draait. Op diverse plaatsen bij SOVAK zijn er supergezellige en leerzame prokkels geweest.

Zomermarkt

In Zevenbergen hebben basisschool De Regenboog, SOVAK (Lindonk 87/89), Stichting Turks Cultureel Centrum en Kinderdagverblijf Thuis, samen een leuke zomermarkt georganiseerd. Het bruiste van de leuke activiteiten. Zo kon je samen spelletjes doen, een Turkse pizza eten, leuke handgemaakte hebbedingetjes shoppen en samen genieten van dansoptredens. De sfeer en het weer waren super!

Stage

Nab Bevelander, bewoner van de Polderstraat in Terheijden, heeft stage gelopen in het gemeentehuis in Made. Hij mocht een dag meelopen met Lilian Lambrechts, coördinator Dorpsgericht Werken. Nab heeft allerlei administratieve werkzaamheden gedaan, een vergadering met de wethouder bijgewoond en kennis gemaakt met de burgemeester. Hij heeft veel opgestoken tijdens de stage maar hij vond ook dat de ambtenaren iets van hem konden leren. En zo is het, leren doe je van elkaar!

Rondleiding

Drie medewerkers van Werkmaat zijn door Lilian Lambrechts rondgeleid in het gemeentehuis in Made. Zij kregen informatie over burgerzaken, veiligheid op straat, de BOA (Bijzondere Opsporingen Ambtenaar), klachten, en het WMO-loket. In de raadszaal hebben zij samen met de wethouder een raadsvergadering nagespeeld en als je wilde mocht je op de stoel van de burgemeester gaan zitten. Als laatste namen ze een kijkje in de kantine en de keuken. Het was in een korte tijd veel informatie maar er gebeurt ook heel veel in het gemeentehuis.

Samen buiten spelen

In Terheijden heeft basisschool De Windhoek in samenwerking met SOVAK de jaarlijkse buitenspeeldag georganiseerd. Het was alweer de vijfde buitenspeeldag en daarom deze keer een heel speciale. Je kon je lekker uitleven op het luchtkussen of meedoen met de bootcamp. En wie van swingen houdt, kon meedoen met de dansworkshop. Renaldo (Sint Janstraat Breda) hielp mee met de spelletjes en de popcornautomaat. "De samenwerking met de mensen van De Windhoek is altijd gezellig en ik help graag andere mensen", zegt Renaldo. Johan van de Schans (Koningsveld 20 Terheijden) deelde samen met zijn vriend en vrijwilliger Theo gezonde snacks uit. Johan: "De tomaatjes en minikomkommers komen uit de moestuin van zorgboerderij Raakeind, daar werk ik. Iedereen vindt de snacks lekker". De leerlingen van De Windhoek en de Buitenschoolse Opvang speelden samen een partijtje voetbal. Er waren ouderwetse spelletjes zoals blikgooien en stokvangen. De scouting was er ook en als je wilde kon je lekker klauteren en klimmen op hun zelfgebouwde toestel. Je kon ook ponyrijden of een mooi hoofddeksel van ballonnen laten maken door Lonballon. Het was een fijne dag om samen te spelen, samen op te trekken, samen te werken, met elkaar te kletsen en naar elkaar te kijken.