Nadine Kuipers wint Arie Roobol Award

Ze zet zich op een bijzondere manier in voor cliënten van Ridderpoort 18 in Sleeuwijk.

Nadine Kuipers, begeleidster op Ridderpoort 18 in Sleeuwijk, wint de Arie Roobol Award 2016. De jaarlijkse prijs wordt toegekend aan een medewerker van SOVAK, die zich op een bijzondere manier inzet voor een ontwikkeling, vernieuwing of het verschil maakt in het leven van cliënten. En dat laatste doet Nadine zeer zeker!

In haar vrije tijd

Vier maanden lang gaat Nadine in haar vrije tijd wekelijks iets leuks doen met een cliënt. Een dagje naar de Efteling, een bezoek aan de kapper of een avondje discozwemmen. “Met een klein beetje vrije tijd tover je een lach op ieders gezicht”, zegt Nadine. Ze hoopt met haar actie anderen te inspireren om zich in te zetten als vrijwilliger voor mensen met een verstandelijke beperking. “Nadine heeft een enorm groot hart voor cliënten. Iedere dag opnieuw”, zeggen collega’s Linda Geljon en Petra van Dongen die haar nomineren voor de award. 

Eén-op-één

Nadine blijft bescheiden. “Er zijn veel meer collega’s met een groot hart. En ook heel veel collega’s die zich iedere dag weer helemaal geven voor de cliënten.” Naast een prachtige schaal krijgt de winnares ook 1000 euro die ze mag uitgeven aan de zorg. “Een mooi bedrag dat ik waarschijnlijk besteed aan meer individuele activiteiten met cliënten. Groepsactiviteiten zijn voor onze cliënten niet geschikt. Ze hebben echt één-op-één, persoonlijke aandacht nodig.”

Gelukkig is het SOVAK geworden

Juryvoorzitter Arie Roobol: "Op haar Facebookpagina lees ik dat Nadine naast het ROC gehandicaptenzorg ook het Hout en Meubileringscollege heeft gevolgd. Bij het bedrijf dat mijn naam draagt werken vele mensen die daar hun opleiding hebben gevolgd. Een klein kansje dat het Arie Roobol woonwinkels was geworden. Gelukkig wordt het SOVAK, want anders hadden we hier nu niet gestaan. En hadden de cliënten van Ridderpoort 18 niet kunnen stralen door jouw aandacht. Van harte gefeliciteerd. Je verdient de Award!

Achtergrond

Arie Roobol is een voormalige voorzitter van de raad van toezicht van SOVAK. Een ondernemer die veel belang hecht aan vernieuwing en gelooft in het stimuleren van talent binnen je eigen organisatie. De award draagt zijn naam en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De jury kiest Nadine uit veertien genomineerden.

Namens heel SOVAK: van harte gefeliciteerd!

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!