Muziek maken is plezier voor twee!

Theo Michielsen, vrijwilliger, is muzikaal leider van de Gruijtveldband

Iedere dinsdagavond repeteert de Gruijtveldband in het Gruijtplein in Terheijden. En dat al meer dan 25 jaar. En iedere week met veel plezier! Want wat is er nu leuker dan samen muziek maken? Dat doen wij, de vrijwilligers en de leden van de band, samen. Iedereen doet zijn best en samen maken we er iets moois van!

Ritme en regelmaat

Als vrijwilliger heb je het druk op zo’n avond: voor de repetitie moeten alle verhalen verteld zijn, de foto’s bewonderd en als iemand verdriet heeft eerst even troosten. Dan beginnen we met ‘Lang zal ie leven’, ons vaste openingslied. Iedereen mag kandidaten aandragen die jarig zijn geweest, vandaag jarig zijn of in de komende week.
Oefenen is een serieuze zaak, want we hebben ook optredens. Binnenkort gaan we twee keer optreden in Oosterhout. Iedereen heeft een uniform en een pet. We gaan samen met een grote bus, dus ook een optreden geeft veel plezier!

Sambaballen, trommels en bekkens

We hebben vier groepen muzikanten: de sambaballen, de trommels en de bekkens, de slaginstrumenten en de keyboards. Soms moet een groep alleen spelen en dat is heel spannend. Maar na veel oefenen gaat het vlekkeloos. En dan is iedereen weer gelukkig en applaudisseert voor elkaar vanwege het succes.
In april gaan we naar onze ‘concurrentie’ kijken: een optreden van de Jostiband in Oosterhout. Kijken of zij ook zo goed zijn als wij!

Plezier

Theo: "Als vrijwilliger krijg je veel terug, vooral dankbaarheid van de leden van de band voor het plezier van samen muziek maken. Ik kan iedereen aanraden die om muziek geeft, vrijwilliger te worden om de bewoners van SOVAK nog meer plezier te geven. Ons jongste lid is twaalf, ons oudste negenentachtig. Mooier kan toch niet!"

Feestje

Voor de leden van de band is de repetitie iedere dinsdag een feestje:

Saskia: “Ik speel op de tamboerijn. Het is fijn om muziek te maken”.

Eric: “Theo is de dirigent, hij vertelt altijd wat we gaan spelen, maar Lang-zal-ze-leven is het allereerste liedje altijd. Voor als je jarig bent. Met z’n allen lekker spelen vind ik leuk. Ik speel graag liedjes van Frans Bauer en Jan Smit”.

Ingrid: “Theo is een hele actieve dirigent. Hij beweegt met zijn armen om de maat aan te geven. Hij weet iedereen z’n naam. Ik heb sambaballen en ik speel heel graag het volkslied van Breda. De repetitie is een oefening voor de optredens. We hebben dan speciale kleren aan, allemaal hetzelfde. Soms ben ik zenuwachtig voor een optreden”.

We repeteren iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de foyer van het Gruijtplein.
De eerste repetitie van de maand mag iedereen komen kijken.
Dus: van harte welkom!