Milieubewust en supertrots

"De wereld moet nog langer mee"

Opvallend

Johan Straver valt op door zijn pet die hij altijd op heeft en zijn fluorescerende vest. Op boerderij de Kloek in Terheijden heeft hij een eigen werkruimte met een grote kast. Hierin zit al het gereedschap dat Johan nodig heeft voor zijn werk.

Techniek

Johan is namelijk technisch medewerker. Hij sloopt oude en afgedankte elektrische apparatuur. Hij haalt kapotte computers, radio's, elektrische kacheltjes en nog veel meer uit elkaar. Met precisie doet hij de verschillende materialen in de daarvoor bestemde bakken. Metaal bij metaal en plastic bij plastic. Er staat ook een bak met spoelen die hij uit de apparaten geschroefd heeft.

Milieubewust

De sloopmaterialen worden gescheiden naar de milieustraat gebracht. Dat doen de collega's van de Klussendienst.
De schroeven, bouten en moeren die uit de apparaten komen doet Johan in een grote bak. Die komen vast nog eens van pas bij een klusje.
Dit werk zet Johan aan het denken. Behalve dat het beter is voor het milieu om metaal en plastic te scheiden, kun je schroeven, moeren en bouten  goed hergebruiken.
Het geeft hem een goed gevoel om verstandig om te gaan met het milieu. " Want de wereld moet nog langer mee" zegt Johan.

Hobby of werk

Johan heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. En hij leert er ook nog van want je komt zo precies te weten hoe zo'n radio in elkaar zit.
Johan doet zijn werk graag en hij is er supertrots op.


Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.