Lekker & Gezond!

Begeleiders Jackelien en Aniet geven workshops over gezonde snacks.

Cliënten van SOVAK kunnen een workshop volgen over gezond en lekker eten. Die workshop is niet alleen gezond maar ook heel gezellig!

Met chips op de bank?

Jackelien: "Onze vraag aan cliënten is: Zit jij met chips en cola op de bank of ga jij liever aan de slag in de keuken met gezonde snacks? Je voelt je fitter en energieker als je gezond leeft. Door samen bezig te zijn worden cliënten zich meer bewust van gezond eten en de impact daarvan. Het is een aanzet om op gewicht te blijven of om juist af te vallen.  Deze workshop geeft cliënten en begeleiders ideetjes voor smakelijke en gezonde tussendoortjes."

Superlekker

Als een locatie zich heeft aangemeld voor een workshop dan komen Jackelien, Aniet en Natascha aan huis met een boodschappentas vol met gezonde ingrediënten zoals cherrytomaatjes, eieren, augurken, asperges en verse kruiden. Deelnemers krijgen een receptenboekje en dan kan iedereen aan de slag met een recept. Wat denk je bijvoorbeeld van cherrytomaatjes en schijfjes komkommer met een frisse yoghurtdip? Of een gevuld eitje? Gemakkelijk, gezond en superlekker!

Cliënten die de workshop gevolgd hebben reageren enthousiast:

Mo: "Ik sta graag in de keuken. Goed dat ik nu goede tips heb gekregen over gezond eten"
Hans: "De workshop was gezellig en lekker. Ik zou het leuk vinden om nog een keertje te doen om nog meer te leren."

Werkgroep

Jackelien, Aniet en Natascha zijn lid van de werkgroep Voeding waar ook teamcoach Lieveke Jespers en diëtist Anne Flore Secrève lid van zijn. Anne Flore zorgt dat er ieder seizoen een nieuw menu voor de woning of voor als cliënten hun eigen potje koken, op SOVAKnet staat. Ter inspiratie voor lekkere en gezonde maaltijden. De menulijst wordt ook gebruikt om samen een weekmenu te maken.

Plannen

Jackelien vertelt dat er plannen zijn om gezond eten in combinatie met bewegen in een workshop voor cliënten aan te bieden. "Want een gezonde levenshouding betekent niet alleen gezond eten maar ook voldoende beweging. En daar hoef je echt geen vijf kilometer per dag voor te rennen. Andere manieren om fijn te bewegen zijn een wandeling of een tochtje maken op de duo-fiets.

Jackelien: "Er zijn volop plannen om cliënten hier op een leuke en aantrekkelijke manier over te vertellen en op weg te helpen. Als we onze plannen voor een nieuwe workshop hebben uitgewerkt, ga je zeker nog van ons horen."