"Ik ben gewoon een gelukkig mens"

Carola van der Vlies woont op de Markt in Wijk en Aalburg

Hoe het allemaal begon

Ik was nog jong toen ik bij SOVAK op het Wilgenveld in Wijk en Aalburg kwam wonen.
Toen de appartementen op de Markt gebouwd werden in 2007 ben ik daar gaan wonen. Ik heb mijn eigen huis. Dat past goed bij mij.
Ik ontbijt ’s ochtend in mijn appartement en ’s avonds eet ik in de gezamenlijke woonkamer met de andere bewoners van de Markt. Ik kies zelf wanneer ik alleen wil zijn of wanneer ik iets samen met anderen wil doen.

Zo ziet mijn week eruit

Op woensdag ben ik vrij, dan slaap ik uit en doe ik het huishouden.
Daar heb ik soms wel hulp bij nodig van de gastvrouw zodat ik weet wat ik moet doen. Dat heb ik nodig en het is ook heel gezellig. Drie keer in de week doe ik boodschappen, dat doe ik graag. Als mijn huishouden gedaan is ben ik pas echt vrij. Dan heb ik tijd voor mijn hobby’s.
Tv kijken, lezen en muziek luisteren. Ik luister graag naar synthesizer muziek en rustgevende muziek.
Ik heb een mooie verzameling bijzondere stenen. Die zitten in een speciaal kistje. Die stenen komen overal vandaan. Er zitten mooie kleuren bij.
De andere dagen werk ik op activiteitencentrum Rietveld en op een school. Daar doe ik werk zoals papier versnipperen en de telefoon opnemen.
Zaterdag is altijd een drukke dag voor mij. Eerst ga ik zwemmen en ’s middags heb ik repetitie van de Activoband. Ik speel sambaballen en tamboerijn.

Ik woon graag op de Markt

Rust en regelmaat vind ik fijn, dat heb ik nodig. Als ik vind dat er te veel lawaai of onrust is dan ga ik gewoon naar mijn eigen huis. Ik bepaal zelf wanneer ik dat doe.
In de gezamenlijke huiskamer klets ik vaak met andere bewoners van de Markt. Dat is gezellig, de sfeer is goed. En als er een keertje iets is dan praten we daar samen over.
Ik ben tevreden over mijn begeleiders, als ik het nodig heb dan zijn ze er. Bijvoorbeeld als ik moeite heb om iets zelf te beslissen dan is het fijn dat begeleiders mij daarmee helpen.

Beter een goede buur....

Ik kan met iedereen goed opschieten maar met mijn buurman heb ik een speciale afspraak. Namelijk als ik op de muur klop dan weet hij dat er iets aan de hand is en dan zorgt hij dat er even een begeleider bij mij langskomt. Ik vind het een fijn gevoel dat hij daarvoor zorgt. Dan ben je écht goede buren.

Later

Ik wil graag met beide benen op de grond staan, nu en ook later.
Het gaat goed met mij en dat wil ik graag zo houden.

Als ik nu een rapportcijfer voor mijn leven moest geven dan geef ik een 9.
Een mooi huis, fijne medebewoners en begeleiders die er zijn voor mij als ik dat nodig heb.

"Ik ben gewoon een gelukkig mens!"

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.