Hugo op het Havenkwartier

Hugo van den Hurk vertelt over goede tijden en slechte tijden.

Activiteitencentrum Havenkwartier in Etten-Leur is een werkplek voor mensen met autisme. Er is rust, structuur en veiligheid. De groepen zijn klein en de begeleiding is afgestemd op de cliënten. Begeleiders zoeken steeds een goede balans tussen individuele en gezamenlijke werkzaamheden en activiteiten.
Hugo van den Hurk (24) woont thuis bij zijn ouders en werkt vijf dagen in de week op activiteitencentrum Havenkwartier. Hij vertelt graag over zijn werk en zijn hobby's.

Hugo

Ik kom iedere dag met de deeltaxi naar mijn werk. Op Havenkwartier heb ik een vaste plek; een tafel met mijn spullen erop. Ik zit vaak aan mijn tafel. Ik heb boeken met taal- en rekenopgaven  waar ik in werk. Er ligt ook een stapel foto's van Nederlandse acteurs waar ik fan van ben. Daar kijk ik graag naar en ik schrijf iets onder de foto's. Ik doe heel veel verschillend werk zoals koken, vegen, wandelen en de vuilniszakken wegbrengen.

Vast ritme

Ik heb een vast weekprogramma met pictogrammen. Daar staat precies op wat ik ga doen. Het is fijn om een vast weekprogramma te hebben maar soms wijk ik er vanaf. Bijvoorbeeld als we gaan wandelen in het bos of als we boodschappen gaan doen om te koken. Ik word wel eens gespannen van plotselinge veranderingen maar meestal gaat het goed. Ik voel me goed en ik heb het naar mijn zin op het Havenkwartier. Dat komt omdat de mensen aardig zijn en het werk is leuk. Soms is het wat minder leuk. Bijvoorbeeld als er spanning is waardoor de sfeer niet zo gezellig is. Als ik wat gespannen ben dan friemel ik graag met de spulletjes op mijn tafel.

Shantala

Ik geniet van Shantala massage. Daar is een speciale kamer voor waar je goed kunt ontspannen. Ik vind het fijn om Shantala massage te krijgen omdat ik daar heerlijk rustig van word.

Fan

Thuis kijk ik vaak naar televisie. Dat is echt mijn hobby. Het liefste kijk ik naar Nederlandse series zoals Goede Tijden Slechte Tijden. Ik werk ook graag op de computer of de tablet. Dan zoek ik op het internet de websites op van bekende acteurs. Ik ben ook actief op sociale media. Op Facebook zet ik vaak berichten van de series waar ik naar kijk. Maar ook over de acteurs en actrices die ik goed vind. Via Twitter stuur ik berichtjes naar acteurs waar ik fan van ben. Ik moet wel uitkijken dat ik dat niet te vaak doe want dat vinden ze niet fijn.

Droom

Ik zou het heel erg leuk vinden om televisieacteur te worden. Dat is mijn droom. Dat zit al heel lang in mijn hoofd. Het lijkt me fantastisch om te acteren in een televisieserie zoals Goede Tijden Slechte Tijden. Als dat toch eens zou kunnen....
Maar het is ook heel fijn om er over te dromen.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.