Hoe staat het eigenlijk met de bouwplannen in Etten-Leur?

SOVAK bouwt 54 gloednieuwe zorgappartementen voor cliënten van SOVAK.

Hoe staat het met de bouwplannen in Etten-Leur? Die vraag krijgt de redactie van een lezer van onze nieuwsbrief. Ontzettend gaaf als mensen meedenken over nieuwe onderwerpen en specifieke wensen aangeven. Lezen is leuk als het gaat over onderwerpen waar je wat mee hebt of nieuwsgierig naar bent! Bij deze dus hartelijk bedankt en een uitnodiging voor alle andere lezers om ook mee te denken.
En dan natuurlijk het antwoord op de vraag. We vragen het Jos van Bergen, Adviseur Vastgoed en Huisvesting bij SOVAK.

De appartementen

Aan de Bakersweg in Etten-Leur (oude Rel-terrein) komen 54 gloednieuwe zorgappartementen voor cliënten van SOVAK. Deze studio’s hebben een woon- en zitkamer, een eigen sanitaire ruimte en een keukentje. Ze zijn verdeeld over vier gebouwen: twee met een extra etage en twee gelijkvloers. Aan het  voorlopig ontwerp van de studio’s wordt op dit moment nog gesleuteld.

De planning

Om de studio’s te bouwen neemt SOVAK een externe partij  in de arm. De start van de bouw staat gepland voor 2017 en duurt ongeveer 1,5 jaar. In 2018 kunnen cliënten dan verhuizen. “Maar voordat we starten, moeten we eerst nog goed kijken en samen besluiten welke cliënten in de nieuwe studio’s gaan wonen. We hebben natuurlijk wel een idee, maar de precieze invulling is afhankelijk van de woon- en hulpvraag van cliënten. Een exacte planning kan ik dus nog niet geven”, zegt Jos, “maar er wordt hard aan gewerkt.”

Wonen en werken

“Naast een woon- en hulpvraag van cliënten, kijken we ook goed naar wat cliënten kunnen en willen doen qua werk. En het liefst in de buurt. In de wijk Schoenmakershoek zijn een aantal ondernemers actief.  Dat biedt leuke kansen. We hebben inmiddels contact gehad met twee lokale ondernemers waar cliënten misschien aan de slag kunnen. En de leuke job-mogelijkheden voor cliënten willen we graag uitbreiden. Kortom, het is best een puzzel om ervoor te zorgen dat cliënten fijn wonen en werken. Maar dat is wel het uitgangspunt”, benadrukt de Adviseur Vastgoed en Huisvesting.

Verhuizen

In 2018 verhuizen cliënten hoogstwaarschijnlijk naar hun nieuwe thuis. “Dat is voor de meeste cliënten (net als voor jou en mij) spannend. We bereiden dit zorgvuldig voor. Samen met de cliënten en hun familie kijken we wat nodig is om het zo makkelijk mogelijk te maken. Zo krijgt iedere cliënt een verhuismap waarin staat wat iemand fijn vindt/nodig heeft. Dat is echt maatwerk.”

Vragen

Zodra we weten welke cliënten in de nieuwe studio’s gaan wonen, informeren we de nieuwe bewoners en hun familie. We maken samen afspraken over de planning en verhuizing. Als je eerder vragen hebt, kun je altijd terecht bij je teamcoach. “We houden jullie op de hoogte”, eindigt Jos.

Bekijk het woonaanbod van SOVAK