Het moet goed voelen

Op Ganzenpad 4 hebben ze er drie nieuwe collega’s bij. Het team heeft het hele proces van vacature stellen tot werving en selectie zelf opgepakt. Hoe gaat dat in zijn werk?

Te veel wisseling is niet goed

Begeleider Jessica vertelt: “In ons teamoverleg constateerden we dat we best vaak een beroep doen op inzet van begeleiders uit de Flexpool. Dat is niet goed voor onze cliënten want die hebben juist veel behoefte aan vastigheid en duidelijkheid. Steeds andere begeleiders over de vloer, dat werkt averechts.

We gaan voor vast

Collega Bjorn vult aan: “Het begon eigenlijk toen we meer inzicht kregen in ons budget en daarmee in onze personeelsformatie. Tot nu toe was er aan de voorzichtige kant begroot, dus er is nog ruimte om een vacature te stellen. We hebben veel gehad aan de informatie en adviezen van de man van de financiën Peter Jansen. Bijvoorbeeld dat je om te beginnen een jaarcontract kunt aanbieden, dan kun je altijd nog terug.”

En zo komt ook consulent P&O Annelieke in beeld. Samen met haar gaan ze aan de slag. Bij het opstellen van de functie-eisen heeft het hele team meegedacht. Steeds vanuit de vraag: “Wie en wat hebben onze cliënten nodig?”

Nog meer versterking

Het team zoekt meerdere nieuwe collega’s tegelijk, want er is ook versterking nodig voor enkele cliënten die één op één begeleiding vragen. Drie vacatures stellen, drie keer brieven lezen, drie keer selectiegesprekken voeren, drie keer een ‘meeloopdienst’ organiseren. Ga er als team maar aanstaan.

Jessica: “We kwamen er al snel achter dat één iemand alles moet coördineren. Je moet namelijk best veel regelen en overal zelf achteraan zitten. Achteraf bezien is het proces niet vlekkeloos verlopen. Zo hadden we in de samenwerking met P&O betere afspraken kunnen maken. Bijvoorbeeld, nu moesten sollicitanten soms wel erg lang wachten op een antwoord.”

Wisselwerking

P&O en Ganzenpad 4 hebben elkaar hierdoor wel beter leren kennen. Annelieke weet nu veel beter hoe het er hier aan toe gaat, wie hier wonen en wie hier werken. En wij weten wat je aan P&O kunt hebben. In de sollicitatiegesprekken stelde zij bijvoorbeeld hele andere vragen dan wij als begeleiders. En wij kregen alle ruimte om praktijkvoorbeelden in te brengen. Voor ons is het belangrijk om te horen hoe sollicitanten daarop reageren, want in ons team staat ‘van elkaar op aan kunnen’ met stip op één.

En het resultaat?

Wij hebben er drie nieuwe collega’s bij die we zelf uitgekozen hebben. En dat voelt goed.