Het is goed shoarma eten na een dag hard klussen

Johan en Theo zijn vaak samen en vormen een fantastische match.

Theo en Johan hebben het druk met de voorbereidingen voor de zomeractiviteiten op het Gruijtplein in Terheijden. Johan zet het terrasmeubilair klaar en praat ondertussen honderd uit tegen Theo. Theo schroeft een decorstuk in elkaar en luistert glimlachend. Af en toe geeft hij een antwoord maar vooral Johan is veel aan het woord. Ze begrijpen elkaar en vullen elkaar aan.

Actie

Theo van Gool is vrijwilliger bij SOVAK en doet regelmatig activiteiten met verschillende cliënten. Vier jaar geleden ging Theo op zoek naar zinvolle bezigheden. "Ik zat vaak thuis op de bank en ik was niet echt actief. Ik wilde graag wat meer actie in de tent en iets betekenen voor anderen. Bij SOVAK kwam ik Johan tegen. Johan is actief, wil graag leuke dingen doen en er lekker veel op uit trekken en daar kan ik wel wat in betekenen. Sindsdien klussen we samen".
Maar ook met Ivo gaat Theo op stap. Regelmatig gaan ze samen een hapje eten en Ivo kan meedoen met de avondvierdaagse omdat Theo zijn rolstoel duwt. Theo gaat mee met uitstapjes en doet dan veel hand-en-spandiensten. Zo zijn er nog ontelbaar veel voorbeelden van het vrijwilligerswerk van Theo bij SOVAK.

Projecten

Met Johan heeft Theo een bijzondere band. Iedere zaterdag haalt hij Johan op uit Terheijden om samen te klussen. Samen bedenken ze allerlei projecten. Ze knappen de tuin van Theo op, maken een klusschuur, ontwerpen decors voor activiteiten bij SOVAK en nog veel meer.
Johan is ondertussen een allround bouwvakker geworden. Hij heeft zelfs een boor gekregen voor zijn verjaardag om het klussen wat gemakkelijker te maken. Theo: "Ik blijf altijd in de buurt als we samen klussen om Johan de nodige aanwijzingen te geven".

Shoarma

In de tuin van Theo hebben ze samen een terrasje met een buitenkeuken gemaakt. Om de buitenkeuken in te wijden heeft Johan een heerlijke maaltijd gekookt voor Theo en hemzelf. Met een beetje hulp van Theo. Samen hebben ze in de tuin zitten smullen van shoarma met friet.

Maten

Theo en Johan hebben de carnavalsvereniging ‘CV Dikke Moaten’ opgericht. Ze bedenken samen een thema voor de carnavalswagen en dan kan het timmeren, zagen, schuren en lakken beginnen. Johan doet, onder support van Theo, mee aan de carnavalsoptocht van Terheijden. Ze hebben al eens de eerste prijs binnengesleept. Met het prijzengeld schaffen ze materialen aan voor de carnavalswagen van volgend jaar. Theo heeft daar een speciaal potje voor gemaakt.

Blij met elkaar

“Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Theo “Johan zat op zijn kamer en werd daar niet vrolijk van en ik zat thuis een beetje te verpieteren. We boffen met elkaar, er is een goede klik tussen ons.
Door mijn vrijwilligerswerk heb ik weer zin gekregen in dingen ondernemen. Johan en Ivo zorgen ervoor dat ik me goed voel bij wat ik doe".

Johan is, met zijn enorme enthousiasme en gedrevenheid, heel blij met al die klussen samen met Theo. Terwijl ze nog bezig zijn met een klus, maakt Johan alweer plannen voor de volgende.

Wij hopen dat er nog heel veel projecten komen voor Johan en Theo...