Genieten, dat doe je zo

Marinus houdt van snelheid en spektakel. Nadine bedacht daarom deze bijzondere activiteit.

Ieder jaar wordt bij SOVAK een winnaar van de Arie Roobol Award uitgeroepen. Dit is een stimuleringsprijs voor een medewerker van SOVAK die zich op een bijzondere manier inzet voor zorginhoudelijke ontwikkeling of vernieuwing.

Eén op één

In 2016 was Nadine Kuipers de winnaar. Vier maanden lang ging zij, naast haar werk als begeleider op Ridderpoort 18 in Sleeuwijk, wekelijks in haar vrije tijd op stap met een cliënt. Met deze speciale één op één aandacht voor cliënten hoopt zij anderen te inspireren om zich in te zetten als vrijwilliger voor mensen met een verstandelijke beperking.  "Met een klein beetje vrije tijd tover je een lach op ieders gezicht" zegt Nadine.

Bijzonder

Het prijzengeld van de Arie Roobol Award heeft Nadine op een heel bijzonder manier  besteed. Samen met Marinus van Breugel, bewoner van Ridderpoort 18, maakte ze een helikoptervlucht. Marinus houdt van snelheid en spektakel en, hoewel hij het ook heel spannend vond, heeft hij er enorm van genoten. Nadine: "Het plezier in zijn ogen en de smile op zijn gezicht zeggen meer dan 1000 woorden."  Voor beiden was het een bijzondere en onvergetelijke dag.