Familieavond op Ridderpoort 20

Leuk, lekker en leerzaam zijn de ingrediënten van de geslaagde avond in Sleeuwijk

Het programma van de familieavond op Ridderpoort 20 was divers en gezellig.

Proeven

Voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking is eten een belangrijke vorm van geur- en smaakbeleving. Sinds een jaar worden de maaltijden op de Ridderpoort verzorgd door de kok van zorgcentrum De Lemmenskamp in Woudrichem. Hij vertelde over zijn aanpak en werkwijze. Om familie dit ook te laten ervaren heeft hij, speciaal voor deze avond, een proeverij georganiseerd. Iedereen liet zich de rode kool met hachee en nasi met satésaus smaken. De kok kreeg  volop complimenten.

Nieuw

Twee nieuwe begeleiders en de gedragskundige worden aan de familie voorgesteld. Teamcoach Hella informeerde de familie over de werkwijze van het zelforganiserende team en het gebruik van het werkplan. Ook vertelde Hella over de koers van SOVAK in de komende jaren.

Foto's

Aan het einde van de avond was er een fototentoonstelling. De familie kreeg een mooie indruk van alle activiteiten en uitstappen die gemaakt zijn in het afgelopen jaar. Dat varieert van fietstochtjes, picknicken, uit eten gaan en Sinterklaasavond vieren tot gezellige 'tut'avondjes.

"Nu weet ik wat mijn zus eet"

Dat de familie een fijne en informatieve avond had, blijkt uit de reacties:

"Goed dat er veel begeleiders aanwezig waren. Door de proeverij krijgen we een goede inkijk in de dagelijkse maaltijden op de Ridderpoort. Een goed idee. Al met al een leuke avond".

"We hebben goede informatie en uitleg gekregen van de teamcoach. Het eten was lekker. Het was een interessante avond".

"Ik vond het een heel geslaagde avond. Fijn dat ik kon proeven wat mijn zus dagelijks krijgt voorgeschoteld. Leuk dat er nieuwe collega's werden voorgesteld".
"Fijn dat de Ridderpoort weer is verdeeld in twee woningen. Hierdoor zijn de teams weer kleiner. Het contact verloopt hierdoor beter en we weten wie er werken. Verder alle lof voor de organisatie van de avond en het team".

Team Ridderpoort 20, Sleeuwijk