En dan.......is er rust

Even helemaal niets moeten en je overgeven aan een heerlijke Shantala massage

Het is vrijdagmiddag en op activiteitencentrum Vlindertuin tijd voor 'Vlinders got talent'. Een programma met een grote variatie aan activiteiten maar dat betekent niet dan cliënten altijd uitgedaagd worden om in actie te komen.

Shantala

Deze middag krijgen cliënten een heerlijke Shantala massage. Er hoeft even helemaal niets. Shantala is een fijne en ontspannende massage die veel veiligheid biedt. De massage wordt over de kleding heen gegeven. Handen maken vloeiende, vertraagde ritmische bewegingen en het contact met het lichaam wordt niet verbroken. Zo is de massage heel voorspelbaar en kun je je er makkelijk aan overgeven. Heerlijk voor een diepe ontspanning. Maar het is ook een manier om lichaamstaal van de cliënten beter te leren begrijpen en de band met elkaar te versterken.

Deskundig

De massage wordt gegeven door activiteitenbegeleiders en de fysiotherapeut. Zij hebben allemaal de cursus gevolgd om Shantala massage te geven.

Talent

Het is even wennen om je over te geven aan 'niets doen' maar eenmaal helemaal opgenomen in de sfeer kun je niet anders dan ervan genieten. En daar hebben de cliënten van de Vlindertuin zeker talent voor.


Richard: "Ik kan goed ontspannen als ik Shantala massage krijg. Op mijn rug gemasseerd worden vind ik het allerfijnste".

Angelica: "Ik doe mijn ogen dicht en dan word ik rustig".