Een nieuw huis, een nieuw thuis

Ricardo Verschoor kreeg op 4 januari een telefoontje.....

Ineens was het zover

Ik stond al een tijdje op de wachtlijst maar toch kwam het telefoontje heel plotseling. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt om te gaan kijken. Nou, ik hoefde niet lang na te denken want ik wist meteen dat ik hier wilde wonen.
Ik had pas een cursus gevolgd om zelfstandig te wonen. Koken, wassen, het bed verschonen en van alles wat je moet doen als je op jezelf woont leerde ik op die cursus. Het was wel een beetje te gemakkelijk voor mij want ik deed al veel zelfstandig. Op 2 februari 2017 verhuisde ik naar mijn eigen appartement op de Markt 24 in Wijk en Aalburg.

Eigen regels

Er is een groot verschil tussen wonen bij mijn ouders of in mijn eigen appartement. Het allerbelangrijkste is dat ik nu mijn eigen regels heb. Als je samen in een huis woont dan moet je rekening houden met elkaar. Dat hoeft nu niet meer.
Overdag ben ik druk aan het werk in de lunchroom ‘Tikkie anders’ in Sleeuwijk, maar ’s avonds als ik in mijn eentje televisie aan het kijken ben dan mis ik mijn ouders toch wel eens. Dat weten mijn begeleiders en zij komen dan altijd even langs om te kletsen.

Klik

Het is wennen om nu begeleid te worden. Met sommige begeleiders heb ik echt een klik en met anderen moet dat nog komen. We moeten elkaar beter leren kennen. Dat is belangrijk voor mij. Mijn begeleider heeft een schema voor mij gemaakt. Daarop staat hoe mijn dag in elkaar zit. Dat hoeft niet precies op tijd, als ik maar weet hoe mijn dag eruit ziet.
Ik vind het gezellig met mijn huisgenoten. Met de meesten kan ik goed opschieten. We spelen best vaak samen spelletjes in de gemeenschappelijke huiskamer of op het terras.

Privé

Bij mij op bezoek komen hoeft niet zo voor mij. Ik vind het fijn om op mijzelf te zijn. Dit is mijn privé en het is fijn dat hier mijn regels gelden. Als er iemand aanbelt dan bepaal ik zelf of ik die uitnodig om binnen te komen. Mijn collega’s zijn wel op bezoek geweest om naar mijn nieuwe huis te kijken.

Mijn smaak 

De meubels heb ik bij Malle Pietje gekocht, dat is een kringloopwinkel. In de kasten staan al mijn dvd’s en boeken. Ik heb alles ingericht samen met mijn zus. Maar ik heb bepaald waar alles moet komen te staan. Het is helemaal mijn smaak en het voelt echt als mijn thuis.

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.