Een geslaagde, informatieve en gezellige dag

Open huis bij SOVAK in het kader van de week van Zorg & Welzijn.

Tuinderij Rietveld

Zo kunnen de bezoekers op zaterdag 18 maart kennismaken met tuinderij Rietveld, waar ongeveer twintig mensen werken. Lekker buiten bezig zijn met zaaien en oogsten. De producten worden in de eigen tuinderijwinkel verkocht. Al direct na de opening is het al behoorlijk druk, ook al werkt het weer nog niet echt mee. “De belangstelling valt me niet tegen”, zegt activiteitenbegeleider Frans Vermonden. Samen met twee collega's zorgt hij dat de cliënten een goede dagbesteding hebben. “Het is heel dankbaar werk.” Nieuwe cliënten zijn volgens hem welkom.

Activiteitencentrum Rietveld

Elders in Sleeuwijk, in het activiteitencentrum aan het Munnikenland, ontbreekt het ook niet aan bezoekers. Cliënten en medewerkers laten zien wat hier dagelijks gebeurt. En dat is heel veel, zo wordt uit een rondgang door het gebouw wel duidelijk. Vooral de creativiteit van de cliënten valt op. “Zo'n dag geeft de cliënten een gevoel van eigenwaarde doordat ze aan anderen mogen laten zien wat ze kunnen", licht teamcoach Petra van Gurp toe.
(Bron: Brabants Dagblad)

Bustour lijkt op schoolreisje

In Terheijden doet SOVAK dit jaar op een bijzondere manier mee aan de week van Zorg & Welzijn. Op woensdag komen de schoolverlaters van het speciaal onderwijs een kijkje nemen in verschillende activiteitencentra. En op donderdag is het de beurt aan hun stagebegeleiders. De leerlingen van de Buitenschoolse Opvang zijn heel enthousiast over de bustour die speciaal voor hen ‘een rondje SOVAK’ doet. Bij kunststofproducent Appkuns in Oosterhout maakt vooral de robot in de fabriek veel indruk. Bij de catering voor het Raamsdonksveerse bedrijf CSI kijken ze met ontzag naar de grote pannen soep die er gemaakt worden. En op de boerderij mogen de leerlingen zelf de dieren voeren. Vooral de varkens stelen de show; wat kunnen die goed walnoten kraken.

Rondleidingen Terheijden groot succes

De rondleidingen trekken ook andere belangstellenden. De bezoekers krijgen ‘live’ te zien wat er op het gebied van werk en dagbesteding allemaal mogelijk is. Jobcoaches en activiteitenbegeleiders geven graag uitleg. En de cliënten laten trots zien wat zij allemaal presteren.  “Nou, ik ga vanaf nu de vacatures bij SOVAK in de gaten houden”, zegt een bezoeker die nu ergens anders in de zorg werkt. “Ik ben aangenaam verrast door wat SOVAK allemaal biedt.”

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.